Mai multi analisti politici din Romania trag un semnal de alarama si spun ca o eventuala iesire in strada a sindicalistilor ar putea duce Romania in pragul unei noi crize economice ce ar fi caracterizata prin disponibilizari si taieri salariale.

Se presupune ca circa 25% dintre romanii din sectorul bugetar urmeaza sa fie

concediati, cei mai multi fiind cei din Educatie si Administratie, dupa cum spun analistii economici. "Traim o perioada de criza bugetara, in care veniturile le poti auzi cum cad, cum se deterioreaza incasarea veniturilor, iar cheltuielile se majoreaza. Vorbim de un deficiti si e posibil sa patim la fel ca in 2009-2019 si vom avea majorari de taxe si reducerea cheltuielilor intempestive primitive", a declarat Radu Soviani, analist politic, noteaza cei de la antena3.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, a declarat ca actualul guvern mai are la dispozitie inca sase luni pentru rectificarea problemelor colectarilor si a impactului bugetar.

"Acest buget pe 2017 este fundamentat pe niste venituri nerealiste si aici e marea problema. In urmatoarele luni, ANAF-ul ar trebui sa colecteze cu 14% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce este foarte dificil de facut", a spus Ioana Petrescu, fost ministru al Finantelor.

Aproximativ 1.200.000 de angajati sunt in acest moment in sistemul bugetar, sistemul care pare cel mai afectat de aceaste decizii iminente. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si