Anul Nou 2021. Prețuri mai mari la benzină și motorină

Anul Nou 2021 vine cu scumpiri peste scumpiri. Benzina şi motorina s-au scumpit la pompă cu 6 bani pe litru începând de vineri, 1 ianuarie 2021, ora 0:00, ca urmare a majorărilor de accize operate conform Codului fiscal.

Anul Nou 2021. De la 1 ianuarie 2021, acciza pentru benzina fără plumb are o valoare de 1.827,13

lei pe mia de litri, în creştere de la 1.773,46 pe mia de litri, potrivit Ministerului Finanţelor.

Citeste si: Mesaje cu imagini de Anul Nou 2021. Cel mai simplu mod de a spune "La mulți ani!" familiei și prietetenilor- GALERIE FOTO

De asemenea, pentru motorină, acciza creşte la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri.

Aceste majorări vor determina o creştere de 6 bani, în medie, pentru preţul benzinei şi motorinei din benzinării, având în vedere că taxele (acciza şi TVA) reprezintă aproximativ jumătate din preţul final al acestor produse, arată calculele companiilor petroliere.

Prețurile mai mari la transport în Anul Nou 2021 vor aduce scumpiri în lanț la toate produsele și o presiune suplimentară pe inflație.

Citeste si: Anul Nou 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru cei dragi la început de an 

Anul Nou 2021. Se scumpesc și țigările

Anul Nou 2021. Fumătorii vor susține și în 2021 bugetul de stat, acciza totală la țigări urmând să fie majorată de la 1 ianuarie 2021 de la suma de 533,97 lei/mia de țigarete, cât este în prezent, la 546,21 lei/mia de țigarete.

Anul Nou 2021. Pentru cei 4 milioane de fumători din România, Statul va încasa 1 leu și 20 de bani pentru fiecare pachet de țigări.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anul Nou 2021. Potrivit profit.ro acciza la țigarete va fi aliniată cerințelor impuse de reglementările europene, începând cu 1 ianuarie, ca urmare a Directivei care impune ca acciza totală la țigarete să reprezinte cel puțin 60% din prețul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul. În prezent, în România, nivelul accizei reprezintă doar 58,7%.

Din prețul mediu al unui pachet de țigări, statul primește 15 lei de la companiile de tutun. Și restul de 5 lei se duc la producătorii și distribuitorii de tutun La 1 ianuarie 2020, acciza a fost fixată la 500,80 lei per mie.

Citeste si: Rugăciune puternică de Sfântul Vasile. Ce trebuie să faci și să nu faci în prima azi ca să ai noroc tot anul

Ce valoare are alocația pentru copii de la 1 ianuarie

Anul Nou 2021. Alocațiile pentru copii cresc cu 20 de procente de la 1 ianuarie 2021. Noul ministru al Muncii a confirmat care este suma netă pe care o primesc de-acum înainte copiii din România.

Anul Nou 2021.  Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20%  din 1 ianuarie, astfel că alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va creşte la suma de 214 lei pe lună, a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan,

pe Facebook.

Ministrul Muncii a precizat că alocaţia pentru copiii cu vârste de până în doi ani, ca şi alocaţia pentru copiii cu handicap cu vârsta de maxim 18 ani, va creşte la  suma de 427 de lei pe lună.

"Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar", a scris Raluca Turcan.

Citeste si:   Florin Cîțu, declarații după înghețarea salariilor. "Aveam nevoie de acest respiro, ca să remediem legea salarizării"

Anul Nou 2021. Scumpiri majore la factura de curent electric

Liberalizarea pieței de energie electrică, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2021, fără o comunicare eficientă făcută din timp de ANRE va forța mulți consumatori casnici din România să plătească facturi mult mai mari la curentul electric de la 1 ianuarie 2021.

Anul Nou 2021. Procentele de creștere a energiei electrice variază între 12 și 26 de procente. Toți românii care nu optează pentru un furnizor din piața concurențială sunt trecuți automat pe piața universală, unde tarifele sunt mult mai mari decât în decembrie 2020.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totuși, dacă până la 31 ianuarie un client casnic optează pentru piaţa concurenţială, indiferent de ziua din ianuarie în care optează, i se calculează toată factura pe ianuarie la acel preţ din piaţa concurenţială.

”Pentru a da posibilitatea clienţilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate prin încheierea unor contracte concurenţiale, ANRE a impus obligaţii suplimentare furnizorilor de ultimă instanţă de a transmite clienţilor casnici informări care să cuprindă odată cu oferta pentru serviciul universal şi cel puţin o ofertă concurenţială, atât în cursul lunii decembrie 2020 cât şi în luna ianuarie 2021”, a precizat ANRE.

Salariul minim ar putea fi majorat în următoarea ședință de Guvern

Anul Nou 2021. Întrebat ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu salariul minim, premierul Florin Cîţu a răspuns zilele trecute că salariul minim a fost miercuri în primă lectură şi există intenţia de a-l creşte din 1 ianuarie: „Nu a fost adoptat azi, dar am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”.

Anul Nou 2021. Majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2021 e la un pas de oficializare. Ministerul Muncii a publicat proiectul de Hotărâre de Guvern care stabileşte majorarea salariului minim brut pe economie la 2.300 de lei începând de la 1 ianuarie 2021.

Actul normativ mai prevede şi îngheţarea salariului minim pentru oamenii cu studii superioare, care au cel puţin un an vechime în domeniul studiilor superioare absolvite. 

Salariul minim brut a fost majorat la 1 ianuarie 2020 de la 2080 lei la 2.230 lei. Salariul minim net era de 1297 lei. Valoarea salariului minim pentru personalul incadrat cu studii superioare este de 2.350 lei lunar.

Chiar dacă salariul minim crește ușor, inflația va crește și ea odată cu majorarea costurilor la curentul electric și carburanți de la 1 ianuarie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si