Close sidebar
Close sidebar

Anunt istoric facut de NASA! Omenirea, din ce in ce mai aproape de Marte!

NASA lucreaza la un nou sistem de furnizare a energiei pentru navele cu echipaj uman ce vor calatori spre Marte, proiectul Kilopower trecand testele de la sol cu brio!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pana acum, navele s-au bazat pe energia nucleara, mai ales atunci cand nu se putea conta pe energia solara. Conform Space, navele Voyager 1 si 2 ce se afla in prezent la miliarde de kilometri de Soare au inca suficienta energie nucleara pentru a mai fi operationale timp de 40 de ani. In acelasi timp, roverul Curiosity se plimba de aproape sase ani pe planeta Marte doar cu ajutorul plutoniumului din rezervor, scriu cei de la descopera.ro.

In cadrul conferintei, NASA a declarat ca au fost incheiate cu succes testele de la sol ale reactorului experimental. Kilopower a fost testat in patru faze. Primele doua au fost realizate fara electricitate, pentru ca specialistii sa poata observa daca sistemul va functiona corespunzator. In timpul fazei trei, echipa a crescut treptat puterea pentru a incalzi nucleul, puncteaza descopera.ro. Faza finala a fost constituita din 28 de ore in care a fost simulata intreaga misiune.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Reactoarele cu fisiune furnizeaza mai multe avantaje decat generatoarele termoelectrice in primul rand, deoarece produc aproximativ 10.000 de watti, in timp ce ultimele produc cateva sute de watti.

Membrii NASA au declarat ca reactorul nu va reprezenta un pericol pentru omenire deoarece va fi activat doar cand se va afla departe de Pamant.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI