”Am facut o analiza, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, unde va fi o crestere cu 0,16 bani pe litru, pentru benzina, benzina fara plumb si motorina, iar de la 1 octombire va fi o marire cu aceeasi valoare, pentru cele trei categorii.”, a sustinut ministrul Finantelor in sedinta de Guvern.

Acesta a adaugat ca masura se produce in etape pentru nu a crea un soc la nivelul consumului, soc care va genera cresteri de pret si automat scaderi de consum ce poate afecta bugetul de stat.

Pe de alta parte, transportatorii se revolta.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Transportatorii spun ca Guvernul a ramas imun la solicitarile patronatelor din transporturi si a refuzat sa dialogheze cu acestia in contextul cresterii accizelor la carburanti.

„Cu toate ca in plenul Consiliului Economic si Social, patronatele, societatea civila si sindicatele s-au opus in unanimitate proiectului de modificare a codului fiscal, din declaratiile publice referitoare la asumarea din partea guvernului a cresterii accizelor, se contureaza o noua etapa neagra pentru transporturile romanesti", arata un comunicat FORT.

Orice eurocent diferenta in costul operational influenteaza direct competitivitatea companiilor romanesti din transporturile terestre, mutand totodata consumul de carburant in afara Romaniei, apreciaza asociatia. Bugetul de stat pierde astfel, din doua cauze, sume importante. Consumatorii "captivi", ce nu pot alimenta decat in tara, sunt in imposibilitatea de a transfera cresterile in tarifele prestate, iar pentru un camion, o singura alimentare reprezinta un efort financiar suplimentar de 450 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si