Despre apa alcalina, afli la o simpla cautare pe internet, numai ca informatiile de care dai sunt contradictorii: in vreme ce articole ample ii lauda proprietatile si le numesc "miraculoase", ba chiar anti-cancer, altele spun ca la mijloc ar fi doar marketing.

Apa alcalina a devenit, in scurt timp de la intrarea pe piata, "copilul supradotat al clasei": i se mai spune si apa ionizata, iar PH-ul mai mare decat al apei obisnuite, o face- spun unii medici, magica pentru organism!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cei care confirma efectele adauga ca apa intareste sistemul imunitar, ba chiar previne ridurile timpurii. Nu toti sunt insa convinsi si atunci cand sunt la cumparaturi prefera s-o ignore cu desavarsire! 

"Exista numeroase voci care sustin ca o dieta alcalina care include apa alcalina ar aduce beneficii starii de sanatate, insa comunitatea stiintifica este oarecum sceptica. Sunt necesare mult mai multe studii pentru a fi confirmate aceste zvonuri."

, ne spune un nutritionist.

Aceiasi sceptici spun ca apa alcalinizata nu se conuma oricand, oricum: inainte s-o bem e necesar, spun ei, sa privim la modul in care ne functioneaza corpul. Organismul uman are mecanisme fine, prin care isi regleaza PH-ul.

"Alcalinizarea nu este absolut necesara. Ne putem asigura o buna functionare a corpului prin consum de legume si fructe si o hidratare adecvata."

, mai spune specialistul.

Dincolo de controverse, ramane realitatea de la raft. Apa alcalinizata castiga teren, iar asta ii face pe din ce in ce mai multi producatori sa o includa in oferta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si