Ardei umpluți de post rețetă: Ingredientul secret care dă tot gustul
Ardei umpluți de post rețetă. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de ardei umpluți de post perfectă pentru această perioadă. Iată cât de simplu este de făcut
Ardei umpluți de post rețetă. Ardeii umpluţi de post cu orez şi legume aromate sunt un preparat delicios şi uşor de făcut, perfect pentru post.
Când nu știi ce să mai găsești în post, îți aducem inspirație și îți recomandăm să încerci rețeta de mai jos.
Ingredientul secret: Pentru ca gustul să fie desăvârșit, pune în amestecul pentru ardeii umpluți de post și puțin cimbru uscat!
Deloc complicat, iată cum faci cei mai buni ardei umpluți de post!
Gospodinele desăvârșite își creează propria rețetă atunci când vine vorba despre ardeii umpluți de post. Un preparat ce poate fi gătit într-o varietate de feluri, dar întotdeauna gustos, sățios și sănătos.
Astăzi îți recomandăm să încerci rețeta simplă de mai jos. Te învățăm pas cu pas cum să faci cei mai buni și aromați ardei umpluți cu orez!1. Pentru început, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii şi se călesc 2-3 minute în sucul propriu.
2. Între timp, se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se pune peste ceapa călită.
Se amestecă uşor şi se adaugă apă, puţin câte puţin.3. Se toacă verdeaţa mărunt, se adaugă în compoziţia de orez şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
4. Acum începem ornarea rețetei de ardei umpluți cu orez. Se umplu ardeii cu orez, se acoperă cu sucul de roşii, cu felii de roşii, se presară cimbru uscat şi măcinat şi se bagă totul în cuptor.
Servește o porție proaspătă și caldă de ardei umpluți de post și ornează cu mărar sau pătrunjel proaspăt!
În general, postul are două aspecte: unul trupesc şi altul sufletesc, spiritual.
Ambele forme reprezintă o unitate benefică pentru corp şi minte.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Postul presupune adoptarea unei diete din care au fost excluse atât carnea cât şi produsele de origine animală, grăsimile şi consumul de alcool.
Multe persoane țin post.
Motivele pot fi unele religioase sau de altă natură. Indiferent de motivul pentru care ai decis să ții post, trebuie să știi ce se întâmplă în organismul tău în acea perioadă. Sunt numeroase beneficii pe care unele persoane încă nu le cunosc. Iată ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău când ții post.Știai că o singură zi de post pe săptămână poate aduce numeroase beneficii organismului? Asta deoarece nu te vei mai îmbolnăvi cu ușurință.
Ardei umpluți de post rețetă. În plus, în timpul postului, vei scăpa de energia negativă acumulată în corp. De asemenea, și mintea ta se va curăța de lucrurile negative.
Postul oferă claritate, energie şi putere de concentrare, fiind benefic atât trupului cât şi minţii.
Un aspect de care trebuie ţinut cont este că atunci când ţii post trebuie să îi acorzi corpului atenţia cuvenită şi să nu îl privezi de mineralele şi vitaminele esenţiale bunei lui funcţionări.
Ardei umpluți de post rețetă. Postul este şi despre redescoperirea legăturii noastre cu divinitatea, despre conexiunea noastă spirituală, îndreptarea atenţiei către suflet şi meditarea pentru a atinge un echilibru perfect zi de zi.
Postul înseamnă curăţare, detoxificare, linişte, pace, drumul către regăsirea cu sine. Altfel spus favorizează îndepărtarea cauzelor care provoacă boli, cum sunt anxietatea sau stresul.
Tehnic vorbind, organismul resimte postul abia după primele 24 de ore, dar, din punct de vedere chimic, lipsa hranei determină utilizarea rezervelor din carbohidraţi ca sursă de energie, scrie clisksanatate.ro.
Ardei umpluți de post rețetă. Postul Paștelui 2020 sau Postul Mare 2020 a început pe 2 martie. Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.
Perioada aceasta amintește de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității sale Mesianice. Din această cauză, Postul cel Mare mai poartă numele de Paresimi.
Ardei umpluți de post rețetă. În vechime, mai exact la finalul celui de-al treilea secol, Postul Mare a fost împărțit în două perioade: Postul prepascal, (Postul Paresimilor – care ținea până în Duminica Floriilor) și Postul Paștilor (Postul pascal), cu durată de o săptămână. Sinodul ecumenic de la Niceea (325) a adus și stabilirea actuală a duratei Postului Paștelui.
Din dorinţa de a ţine post, foarte multe persoane apelează la alimente total nesănătoase din comerţ, care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutriţional.
Pateul vegetal, mezelurile vegetale, chiftelele prăjite din soia, cartofii prăjiţi, covrigul sau diversele combinaţii de făinoase (sticksuri, covrigei, inelele de pâine prăjită cu diverse arome) nu trebuie să ocupe cea mai mare parte din alimentaţia ta chiar dacă ţi-ai propus să ţii post.
De asemenea, nici excesul de pâine albă sau cartofi nu constituie o opţiune tocmai bună pentru o perioadă lungă de timp, deoarece organismul nu va avea zilnic nutrienţii necesari pentru a funcţiona la capacitate maximă.
Medicii spun că postul este unul foarte restrictiv, din punctul de vedere al alimentaţiei, practicanţii săi fiind privaţi de proteinele complexe ce se găsesc în carne, ouă şi lactate.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Ardei umpluți de post rețetă. Aceste alimente pot fi înlocuite cu produse de origine vegetală, cum ar fi soia, fasole, ciuperci etc. Odată cu privarea de proteine, apare şi o carenţă de vitamine şi oligoelemente vitale, care se găsesc în produsele de origine animală (vitamina A, D, complexul B).
Aceste lipsuri conduc la schimbări ale metabolismului, precum şi la încetinirea anumitor funcţii ale organismului (cum ar fi procesul de creştere, sinteza de hormoni), ceea ce face ca efectele benefice ale postului (în plan fizic şi spiritual) să fie însoţite de unele mai puţin dorite, cum ar fi riscul de creştere în greutate (prin consumul excesiv de alimente cu conţinut exclusiv sau majoritar de hidraţi de carbon (glucide) – pâine, paste, mălai, dulciuri, cartofi, fasole etc.).
Găteşte alimente diverse, alegând în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe.
Ardei umpluți de post rețetă. Nu mânca toate produsele de post pe care le găseşti la supermarket!
Fii selectiv şi citeşte înainte lista cu ingrediente. Iar dacă poţi să le prepari acasă este de preferat să facă acest lucru în weekend pentru a fi aprovizionată în timpul săptămânii.
Alege 2-3 opţiuni pentru micul dejun (de exemplu, în loc de cereale cu lapte de vacă foloseşte laptele vegetal, în loc de pâine cu pateu de porc alege pâinea cu pastă de năut, salată de vinete, pastă de avocado, zacuscă, pateu de linte, în loc de cereale cu iaurt prepară un terci din fulgi de ovăz cu diverse fructe proaspete sau uscate, înlocuieşte untul cu unt de arahide sau de cocos presat la rece etc).
Pentru mesele de prânz şi cină înlocuieşte preparatele din carne cu ciuperci, oleaginoase crude, leguminoase, quinoa, orez integral, paste integrale care vor oferi consistenţă mâncării şi un plus de nutrienţi.
Ardei umpluți de post rețetă. Pentru ca organismul să beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre, grăsimi bune şi proteine de calitate este esenţial să ai o alimentaţie diversificată pe perioada postului.
Baza reţetelor tale o vor constitui legumele şi verdeţurile la care se adaugă ingrediente la fel de valoroase pentru cantitatea lor bogată în proteine.
Fasolea boabe, năutul, mazărea, lintea, verdeţurile crude (spanacul, pătrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde), legumele crucifere (broccoli, conopidă, varza) şi orice alte legume care sunt pe placul tău nucile şi seminţele neprăjite, orezul integral (brun) sau basmati, ovăzul, hrişca, fructele proaspete, avocado şi uleiul de măsline sau de floarea-soarelui presate la rece.
Ardei umpluți de post rețetă. Dacă vrei să respecţi Postul Paştelui şi să profiţi de ocazie şi pentru a scăpa de kilogramele în plus, este important să-ţi stabileşti un regim de viaţă cât mai echilibrat, ca să nu-ţi pierzi energia când renunţi temporar la proteinele de origine animală.
Nivelul glicemiei în sânge, de care depinde energia ta zilnică poate scădea brusc şi după o masă copioasă. Încearcă să mănânci doar cât îţi trebuie, fără să-ţi umpli burta, indiferent dacă mănânci salată de legume sau altă gustare cu conţinut redus de calorii.
Ardei umpluți de post rețetă. Asigură necesarul zilnic de vitamine şi minerale cu cel puţin o masă de verdeţuri. Poţi mânca frunze de la orice legumă, însă urizicile şi spanacul au conţinutul nutritiv cel mai ridicat.
Nu este necesar să fierbi îndelung spanacul, poţi adăuga frunze proaspete şi în salate, alături de alte legume de sezon, pătrunjel şi salata creaţă roşie.