Close sidebar
Close sidebar

Armata siriana a recucerit Alepul. Este cea mai mare victorie in fata rebelilor de la inceputul razboiului

Regimul sirian a anuntat joi ca a preluat controlul asupra Alepului, al doilea cel mai important oraş din tara, obtinând astfel cea mai mare victorie in fata rebelilor de la inceputul razboiului, in 2011, relateaza AFP.

,


DISTRIBUIE
acest articol

”Multumita sangelui martirilor nostri si sacrificiilor valoroaselor noastre forte armate si fortelor suplimentare si aliate(...), comandamentul general al fortelor armate anunta întoarcerea securtiatii la Alep, dupa eliberarea sa de terorism si teroristi si iesirea celor care mai ramasesera”, a anuntat armata într-un comunicat.

”Aceasta victorie reprezinta o cotitura strategica(...) în razboiul împotriva terorismului(...), subliniaza capacitatea armatei siriene si aliatilor sai de a castiga batalia împotriva gruparilor teroriste si pune bazele unei noi faze în vederea gonirii terorismului de pe tot teritoriul Republicii arabe siriene”, adauga armata în comunicat.

Fortele guvernamentale au facut acest anunt dupa iesirea ultimului convoi cu rebeli civili din estul Alepului, un fost fief rebel din aceasta metropola care a cazut dupa o luna de campanie violenta de bombardamente- aeriene si terestre.

Pierzandu-si bastionul- care a devenit un camp de ruine din cauza bombardamentelor violente-, rebeliunea cunoaste astfel cel mai grav revers de la începutul razboiului.

Un oficial ONU a anuntat anterior ca peste 34.000

de persoane au fost evacuate din Alep începand de joia trecuta.

Persoanele evacuate au fost transportate în zone rurale aflate sub controlul rebelilor la vest de Alep si în provincia Idleb.

Aceasta reprezinta o victorie majora a presedintelui Bashar al-Assad, a carui campanie a fost sustinuta aeriana de Rusia, iar terestru de Iran si Hezbollahul libanez.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI