Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Vă oferim o rețetă de pilaf sârbesc cu pui. E pur și simplu delicios!

Pilaful sârbesc este un deliciu, iar gospodinele care nu au încercat încă rețeta nu știu cât de tare pot surprinde cu acesta la o masă simplă de familie. Este iefin, extrem de gustos și se face foarte repede.

Pilaful sârbesc este deosebit pentru că are foarte multe arome, de aceea se poate servi și singur. Cu toate astea, există și pofticioși care nu uită nevoia de o bucată de carne lângă, așa că a fost adaptat pentru a-l putea servi și cu orice tip de carne sau legume.

Citeste si: Carne cu cartofi. Adevărul neștiut despre rețeta preferată de majoritatea oamenilor: de ce este extrem de nocivă pentru organism

Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Ingrediente

  • Ceapă
  • Orez
  • Ardei roșu
  • Morcov
  • Ciuperci
  • Ulei
  • Pătrunjel
  • Sare și piper

Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

Pilaf sarbesc. Pilaf reteta. Pilaf de orez reteta. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Reteta pilaf
Pilaf sarbesc. Pilaf reteta. Pilaf de orez reteta. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Reteta pilaf

Cantitățile necesare pentru pilaf sârbesc

  • 2 linguri ulei – una de floarea soarelui si una de masline
  • 1 ceasca maricica de orez integral
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 ardei rosu, taiat cubulete
  • 1 cub supa de legume
  • cam 1 litru apa
  • 2 dovlecei mititei, curatati si taiati cubulete
  • 1 cutie pulpa de rosii
  • un pumn de marar verde tocat
  • sare, piper

Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Mod de preparare

– Se călește ceapa într-o cratiță cu ulei încins, se adaugă după 5 minute usturoiul, apoi se pune ardeiul și se lasă câteva minute pentru a se înăbuși.

– Se ia capaculși se pune orezul la călit pentru 2 minute. În acest timp se amestecă des, apoi se pune toată apa și se acoperă până se fierbe în întregime orezul, conform fanatik.ro.

Citeste si: Omletă. Secretele unei omlete pufoase

– Peste orez se adaugă, dupăpreferințe, legume sau pulpă de roșii direct din cutie.

– Se condimentează cu ce doriți: boia dulce/iute, sare sau piper și mărar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

– Se pune cratița în care ai făcut pilaful sârbesc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

– Acesta va scade puțin și va forma o crustă aurie. Poate fi servit cu o salată, dacă nu mănânci carne, dacă nu, cu pui/porc/vită la grătar/prăjit sau făcut la cuptor.

Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Trucuri pe care trebuie să le știi

În aparenţă, orezul se găteşte uşor, dar trebuie respectate câteva reguli-cheie. Încă de la început, e nevoie să ştiţi ce orez să alegeţi, în funcţie de ceea ce doriţi să gătiţi. Există mii de varietăţi de orez; dintre ele, două familii se cultivă mai uşor: indica şi japonica.

Citeste si: CIORBĂ DE PERIŞOARE: Cea mai bună rețetă. Incredientul secret care dă tot gustul

Sfaturi pentru prepararea orezului

Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Orezul trebuie să fie ales în funcţie de forma lui (cu bob lung sau rotund) şi de capacitatea de a absorbi lichide, dar şi în funcţie de textură, mai mult sau mai puţin lipicioasă după fierbere. De asemenea, forma bobului şi cât este de lipisios determină modul şi tehnica de preparare.

Pilaf sarbesc. Pilaf reteta. Pilaf de orez reteta. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Reteta pilaf
Pilaf sarbesc. Pilaf reteta. Pilaf de orez reteta. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Reteta pilaf

Cel mai simplu mod de preparare, în stil indian, constă în fierberea orezului într-o cantitate mare de apă care clocoteşte. Este suficient să puneţi la fiert apă cu sare, să turnaţi orezul când fierbe apa, să amestecaţi bine, să aveţi grijă să nu se lipească şi dă îl lăsaţi să fiarbă în clocote mici. Când orezul este fiert, se scurge şi se clăteşte imediat sub jet de apă călduţă, ca să opriţi fierberea şi să înlăturaţi amidonul care rămâne la suprafaţă şi care e vinovat de adunarea boabelor de orez în cocoloaşe.

Citeste si: Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Cum se fierbe orezul pentru pilaf

Fierberea orezului pentru pilaf seamănă cu cea pentru risotto, petnru că orezul trebuie sidefat, adică îmbrăcat pe foc în materie grasă (adesea unt), ca să i se dea un aspect care te duce cu gândul la sidef; orezul astfel preparat devine aproape translucid. Orezul se găteşte la foc mic, având grijă să nu-şi schimbe culaorea, pentru a păstra amidonul în boabe; altfel, amidonul de va răspândi în tot vasul, iar orezul se va transforma într-un lipici necomestibil…Pentru acest tip de gătire, lichidul de înmuiere trebuie să ocupe o data sau de două ori volumul orezului. Orezul se pune apoi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Pilaf sarbesc. Pilaf reteta. Pilaf de orez reteta. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Reteta pilaf
Pilaf sarbesc. Pilaf reteta. Pilaf de orez reteta. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Reteta pilaf

Risotto este un derivat al acestei tehnici, care odinioară se prepara la cuptor (singura diferenţă importantă este că orezul pilaf se face cu orez indian, iar risotto cu orez Italian şi cu parmesan), dar care se prepară acum din ce în ce mai mult pe foc.

Citeste si: Gogoși. Rețeta perfectă! Cele mai bune sunt gogoșile făcute în casă

Pilaf rețetă. Pilaf de orez rețetă. Pilaf rapid. Pilaf simplu. Rețetă pilaf. Orezul cu lapte, ca desert, se inspiră tot din orezul pilaf, dar în acest caz se lasă boabele să se umfle în apă înainte de a le fierbe în lapte vanilat, petnru că se doreşte ca amidonul să se amestece cu laptele ca să îl îngroaşe.

Bine de ştiut: prepararea clasică a orezului Asiatic se face cu orez foarte bine clătit (se spune că trebuie spălat în apă de cel puţin 7 ori), înmuiat în apă rece, pus la fiert şi gătit la foc mic. Este uşor lipicios, nesărat şi, datorită texturii specifice, se mănâncă uşor cu beţişoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si