Pentru crema de ciocolata ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte, 150 g zahar, 50 g faina, 100 g cacao pudra, 60 g unt, 5 galbenusuri, 2 lingurite esenta de vanile.
Intr-o craticioara, pe foc mediu, adauga 3/4 din cantitatea de lapte si esenta de vanilie. Amesteca usor si lasa pe foc doar pana cand laptele incepe usor sa dea in clocot. Da deoparte si lasa la racit, potrivit retete.unica.ro.
Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro
Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro
Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro
Intr-un bol ediu, bate galbenusurile cu zaharul si untul cu mixerul, la viteza medie-mare, pana obtii o crema omogena si destul de groasa peste care adauga treptat, jumatate din cantitatea de lapte fiert si racit, continuand sa bati.
Cerne faina, treptat si amestecand continuu, pana la omogenizare completa. Cerne pudra de cacao, amestecand continuu pana se incorporeaza cum trebuie.Adauga crema de mai sus peste restul de lapte din oala, amestecand continuu la foc mediu-mic pana cand incepe sa fiarba usor. Da focul la cea mai mica treapta, adauga treptat restul de 1/4 de lapte nefiert si amesteca. cand ai incorporat tot laptele, da de pe foc, transfera intr-un vas de sticla si lasa la racit.
Daca nu o servesti/folosesti imediat, bag-o la frigider, unde o poti pastra pana la 5 zile.