Suntem undeva în județul Prahova. Aici, într-un adăpost pe care cu greu îl poți numi casă, în care își fac loc și ploaia și gerul, își trăiesc copilăria amară cinci frățiori. Cel mai mare are 13 ani, iar cei mai mici sunt gemenii care n-au mai mult de 6 ani.  

Cinci frați trăiesc într-o singură cameră

În condiții mizere, greu de imaginat, micuții luptă din greu să răzbească și să iasă la lumină. 

Patru băieți și o fată, copii sărmani care nu mai știu cum arată chipul mamei fugite în lume și rămași doar în grija unui tată depășit de situație. Murdari din cap până în picioare, nepieptănați, ciupiți de insecte și hrăniți o dată pe zi, copiii încă mai știu să zâmbească, să se bucure unii de alții.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au dat viața în roz pe satul albastru

În grija tatălui ar fi fost cei 5 frați încă de când s-au născut. El îi spală, îi îmbracă și tot el le face de mâncare când are din ce.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

O singură cameră le e toată casa. O odăiță mică în care sunt înghesuite un pat șubred bătut de ploaie, o sobă ce scoate mai mult fum decât căldură și un munte de haine murdare. Pe jos e pământ lipit și din loc în loc sunt puse câteva cartoane, iar sus acoperișul e mai mult lipsă. E greu să crezi că aici dorm 5 copii, mai ales acum când iarna bate la ușă.

Copiii riscă să fie separați de Protecția Copilului

Pentru ei, viața e mai degrabă un blestem decât o binecuvântare. Și totuși, de aici din cămăruța asta, răzbat în fiecare seară rugăciunile lor. Spera că acolo sus cineva să îi vadă, să îi audă și să le întindă o mână de ajutor.

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Tânărul din Vâlcea care readuce la viață casele vechi

Cazul lor e cunoscut și celor de la Protecția Copilului Prahova. Nu e de mirare, condițiile în care locuiește familia sunt de-a dreptul inumane.

Dureros e faptul că din nepasarea unei mame și din inconștiența unui tată, 5 frați sunt la un pas să fie desparțiți- să fie luați din sărăcie și duși în plasament în familii străine. E pericolul cel mai mare, după sărăcia în care se zbat – o spune chiar primarul comunei,care face tot posibilul ca micuții să rămână împreună.  

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Laptele de măgăriță, afacere și medicament

Asociația “Povești cu zâne și zmei ” e cea care face acum tot posibilul să ajute familia, să le facă măcar un acoperiș decent deasupra capului, astfel încât micuții să nu fie despărțiți din cauza condițiilor precare, așa cum cere legea.  

"Noi ca asociație ne ocupăm în primul rand de copii, ei sunt cei care ne impresionează. Important e ca cei mici să rămână împreună. Sunt cinci frățiori care au crescut până acum împreună și ar fi dureros și păcat ca cineva să vina să te despartă și să te bage într-un centru social și asta e cel mai important, să le creăm niște condiții să demonstrăm celor de la DGASPC ca cei mici să poată trăi împreună în continuare."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si