Un sat nou, maramureșean, răsărit peste noapte într-un vârf de deal, pe pământ vâlcean. Patru căsuțe tradiționale de lemn, un hambar peste care au trecut mai bine de 150 de ani și o poveste de viață care merită să fie cunoscută, mai ales de cei care vor să facă pasul înapoi la origini.

Și-au schimbat radical viața

Ana Maria Duduleanu este o româncă întoarsă din Paris, fostă directoare de marketing, care în plin apogeu profesional și-a propus să-și schimbe radical viața și să-și urmeze cel mai mare vis.

Astăzi, o găsim departe de agitația Parisului, plimbându-se relaxată prin livada din care își ia toată energia.

Până să înceapă acest proiect ambițios, nici ea, nici soțul ei nu au mai avut de-a face cu turismul, așa că au cerut ajutorul unui meșter care a bătut Maramureșul dintr-un capăt într-altul și a mers din gospodărie în gospodărie.

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Tânărul din Vâlcea care readuce la viață casele vechi

Într-un final, cinci căsuțe ca de poveste au fost demontate bârnă cu bârnă și aduse de la sute de km distanță până aici, într-un vârf de deal. Și-au regăsit locul, când nimeni nu le mai vedea rostul și cel mai probabil ar fi fost transformate în lemne de foc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Laptele de măgăriță, afacere și medicament

Nu mutarea propriu-zisă a fost complicată, cât restaurarea și readucerea căsuțelor la viață –a fost procedura care a durat mai mult decât se așteptau.

Totul e gândit în cel mai mic detaliu

Interiorul te duce cu gândul la un loc de poveste dintr-alte timpuri.

Totul e gândit în cel mai mic detaliu, fiecare obiect e în locul potrivit, și deși aparține unor alte vremuri–strălucește și dă farmec casei.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Autoritățile din Botoșani au investit 18 milioane de euro într-un patinoar de curling, un sport necunoscut în România

Satul se închiriaza, dar nu căsuță cu căsuță, ci integral, și numai cu anumite ocazii: tabere de yoga sau de pictură, tabere de drumeții sau de explorat împrejurimile cu biciclete electrice. Este locul perfect pentru oamenii care își doresc să se rupă de agitația urbană, care vor să se bucure de liniște și libertate. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea prințeselor din șură. Una e îngerul păzitor al celeilalte

Pentru musafiri este o experientă de neuitat, iar pentru gazde e un stil de viață dupa care au tânjit mulți ani. E locul în care Ana se simte mai bine ca nicaieri, în care își încarcă bateriile după o zi plină și se conectează cu natura. 

Iar dacă la început sătenii priveau totul suspicioși și nu înțelegeau prezența altui sat în satul lor, în timp au înțeles că o afacere aici înseamnă bine și pentru ei. În bucătărie, în livada sau în căsuțe, Ana lucrează cu oamenii din comunitate, care își pun amprenta asupra afacerii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si