Noua variantă Sars-Cov-2 a început să facă victime în mai multe țări. Laboratorul anglo-suedez AstraZeneca a anunțat că vaccinul său împotriva covid-19 este eficient împotriva variantelor indiane delta şi kappa ale SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut în urma unui studiu realizat de Universitatea Oxford, relatează Reuters.

Citeste si: 3.54 milioane de oameni au murit din cauza COVID-19. OMS face anunțul

Ultimele rezultate prezentate de Universitatea Oxford au la bază ultima analiză efectuată de autoritatea sanitară engleză PHE, precizează AstraZeneca.

Citeste si: Compania Pfizer va testa un vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-COVID

AstraZeneca- eficient în lupta cu tulpina indiană

PHE anunţa săptămâna trecută că un studiu a demonstrat că vaccinurile împotriva covid-19 ale AstraZeneca şi alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech permit evitarea spitalizării din cauza variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2 în peste 90% dintre cazuri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Varianta indiană (delta) a apărut în India, însă a devenit majoritară în Regatul Unit şi lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citeste si: Anchetă după ce o femeie de 38 de ani a murit în urma vaccinării cu serul AstraZeneca

astrazeneca eficient în lupta cu tulpina indiană delta
Vaccinul AstraZeneca.[Sursa foto: PixaBay]

Reprezentanții OMS au mărturisit că Delta este mai contagioasă, se transmite rapid și este mult mai periculoasă.

Se crede că până în toamnă mai multe persoane vor fi infectate cu această nouă tulpină.

Citeste si: Motivul pentru care vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson pot duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce ar trebui modificat pentru a preveni reacțiile adverse?

Citeste si: Eroarea extrem de gravă la vaccinarea anti-COVID-19. Persoane imunizate cu doze expirate. Unde s-a întâmplat?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si