Romanii pot renunta sa mai contribuie la Pilonul 2 de pensii, iar suma aferenta acestuia va fi reorientata catre pilonul unu. Specialistii vorbesc despre un prim pas catre desfiintarea pilonului doi de pensii. 

Citeste si: Avioanele Boeing 737-8 MAX, INTERZISE in statele europene dupa ce un astfel de aparat s-a prabusit in Etiopia! Ce defectiuni prezinta? Boeing a recunoscut problema

Pilonul II de pensii deveni de astazi optional pentru cei care au cotizat aici cel putin 5 ani. Banii acumulati pana acum raman insa in fondurile private si vor putea fi accesate o data cu iesirea la pensie.

Citeste si: O copilă de 13 ani din România, OBLIGATĂ de propria mamă să se prostitueze! O amenința cu moartea și o tortura ca să producă bani!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Specialistii sustin ca Executivul are nevoie de aceste resurse pentru a acoperi cresterile constante de pensii din ultimii ani, dar si noile majorari prevazute de Lege a pensiilor.

Masura este de fapt primul pas catre desfiintarea Pilonului II de pensii, spun economistii!

Si totusi, care este diferenta intre cei doi piloni de pensie, cel al statului si cel administrat privat?

Citeste si: Imagini cu sora lui Bogdan de la Puterea Dragostei! Pe el îl vezi zilnic la TV, însă uite ce soră superbă are

In functie de cat s-a adunat in fondul tau de pensii, in anii in care ai muncit, vei avea o pensie mai mica sau mai mare.

Asa ar trebui sa functioneze si pensia de la stat si cea privata. Cea privata chiar asa functioneaza, se aduna bani la care se aduna dobanda si din banii aia iei pensie. Statul insa mai completeaza pensia, din cand in cand, pentru ca statul se mai "imprumuta" din cand in cand din banii din fondul tau de pensie. Smecheria e ca nu completeaza niciodata cat s-ar fi strans daca lasa banii acolo. Suna ca si cum statul iti face o favoare cand "completeaza" pensia pe care o primesti dar de fapt te induce in eroare pentru ca uita sa mentioneze ca ti-a luat oricum din bani si nu i-a lasat sa acumuleze dobanda.

Citeste si: O fetiță de cinci ani a fost găsită într-un morman de gunoaie. A trăit mâncând gândaci! Povestea care îți va sfâșia sufletul!

Administratorii Pilonului 2 gestioneaza in prezent peste 10 miliarde de euro. Mai mult de 7 milioane de romani au contribuit pana acum la aceste fonduri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si