Explozia s-a produs în faţa unui centru de afaceri, nu departe de sediul Ministerului de Externe, a relatat un corespondent AFP, potrivit Agerpres. Deși atacatorul era urmărit de autoritățile afgane, acesta a detonat explozibilele, ucigând astfel șase civili și rănind mulți alții. 

Primul atentat de la începutul postului Ramadan

Potrivit autorităților afgane, acesta este primul atentat de la începutul Ramadanului săptămâna trecută în Afganistan.

Anul trecut, mai multe atentate au fost comise în ţară în timpul acestei luni sacre pentru musulmani.

Este a doua oară în acest an când are loc un atentat în apropiere de Ministerul de Externe afgan. Primul a avut loc pe 11 ianuarie în faţa intrării acestui minister, fiind revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. În urma acestuia, 10 persoane au murit peste 50 au fost rănite, potrivit Misiunii de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Citește și: VIDEO- A început postul Ramadan! Alina Gorghiu, președinta Senatului a subliniat importanța drepturilor minorităților etnice

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Atunci, un martor povestea că un bărbat înarmat era înarmat cu un Kalaşnikov şi purta un rucsac care a explodat. 

Citește și: Atentat sinucigaș la Ministerul de Externe din Kabul: „Am văzut cum s-a aruncat în aer”

Violenţa în Afganistan s-a diminuat destul de mult după preluarea conducerii de către talibani în 2021, însă situaţia s-a deteriorat începând de anul trecut, Statul Islamic revendicând tot mai multe atacuri sângeroase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si