Pregatita in doar doua minute, contine un cocktail de coloranti si E-uri, iar consumul pe termen lung ar putea favoriza aparitia unor boli precum diabetul sau cancerul la stomac.
Supa la plic are o valoare nutritiva scazuta. Este bogata in sare, potentiatori de aroma, coloranti, aditivi si E-uri.
Citeste si: CFR Calatori are oferte speciale pentru indragostiti pentru 14 februarie! Vezi ce surprize ti-au pregatit!
Gusturile nu se discuta, dar... specialistii avertizeaza ca, pe termen lung, Consumul excesiv de supe instant poate duce la diferite tipuri de cancer la stomac sau la colon, hipertensiune arteriala sau diabet.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Trebuie sa vedem cate E-uri contine acel produs si niciodata nu trebuie sa consumam sau foarte rar trebuie sa consumam produse cu mai mult de 3 E-uri, cantitatea de sare, de grasimi, cantitatea de carbohidrati!
In ultimii ani, supa instant a devenit foarte populara in preferintele noastre. Este o metoda ieftina si calda pentru o masa rapida. Parerile sunt, insa, impartire atunci cand vine vorba despre acest aliment procesat.
Ca sa intelegeti mai bine, taiteii din supele instant raman nedigerati in stomac chiar si pentru 2 ore. Este foarte mult in comparatie cu timpul necesar de digestie pentru taiteii pregatiti acasa.
Organismul devine supraincarcat si, de aici, senzatia de balonare.
In general, majoritatea alimentelor procesate, precum si aceasta supa- contin un derivat din petrol, folosit in componenta parfumurilor, produselor de machiaj sau a lacurilor de mobilier.
Specialistii ne recomanda sa consumam o salata din legume verzi cu peste sau carne de vita sau de pui. Si, mai ales, sa alegem mereu mancare nu pentru gust, ci pentru nutrientii pe care ii ofera.