Să facem cunoștință cu echipajul de zbor: Levi și Eric sunt doi puști aventuroși, care vor să încerce experiențe noi vara aceasta. Drința lor de adrenalină pare să fie pe deplin satisfăcută în cabina de pilotaj, acolo unde fiecare secundă contează iar responsabilitățile sunt uriașe.

Citește și: VIDEO- Călătorie de coșmar pentru 400 de pasageri: Au fost nevoiți să suporte căldura infernală până la sosirea unei alte locomotive

Cu ajutorul instructorului specializat, copiii deslușesc, treptat, tainele aviației. Principiile de bază le sunt explicate în mod practic, chiar la manșa avionului pentru ca micuții să înțeleagă prin exercițiu.

Eric: „Până acum am învățat tehnicile de bază pentru a porni și a opri un avion și a decola.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Matei: „La început este mai greu, dar pe parcurs ce prinzi ce trebuie să faci, devine din ce în ce mai ușor.”

Ștefan Ionescu, instructor: „Noi organizăm câteva cursuri pe înțelesul lor, unde pot învăța bazele aviației și dacă sunt conștiinciosi, chiar să zboare la final singuri cu simulatorul ca și cum ar zbura cu un avion real.”

350 de euro vor scoate părinții din buzunar pe această activitate

Școala de pilotaj pentru copii își deschide porțile în fiecare vară și îi primește pe toți curioșii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Tot la aceste cursuri i-am întâlnit și pe David cu Matei, ambii cu visuri mărețe la peste 4.000 de metri altitudine.

Matei: „Eu acasă nu prea aveam ce să fac și pentru că mie îmi place foarte mult să pilotez.

În viitor îmi doresc să fiu pilot.”

Ștefan Ionescu, instructor: „Îi învăț să urmărească viteza, să urmărească altitudinea, să vireze, acestea sunt instrumentele principale ale avionului practic și ei urmăresc în proporție de 90% ce se întâmplă pe aceste două instrumente.”

La finalul concursului, toți copiii trebuie să susțină un examen, care constă într-un zbor de linie. Cursurile de pilotaj sunt organizate doar pe perioada vacanței și costă 350 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si