Un fenomen recent din SUA a creat o situație de vis pentru menajere și personalul de curățenie. Taxele mai mari din New York au făcut ca oamenii înstăriți să migreze spre Florida, iar acest exod are efecte în lanț.

Spre exemplu, explozia bogăției din Florida a declanșat un deficit acut de menajere.

În aceste condiții, salariile pentru menajerele cu experiență din Palm Beach s-au dublat din 2020, potrivit unei analize CNBC.

Salariile de menajere, peste orice închipuire

iar un salariu tipic de menaj este acum de 110.000 USD până la 150.000 USD.

„Inside Wealth” al CNBC la linkul din bio.

Menajerele din Palm Beach și Florida de Sud sunt la mare căutare în ultimii ani, familiile înstărite ajungând să liciteze pentru serviciile lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

S-a ajuns la situația neverosimilă ca salariile menajerelor să varieze între 110.000 și 150.000 de dolari pe an.

Dacă luăm în calcul taxarea specifică de 61,5%, menajerele rămân cu cel puțin 5.000 de dolari în fiecare lună.

View this post on Instagram

A post shared by CNBC (@cnbc)

Cum s-a ajuns la salariile uriașe ale menajerelor din Florida

Migrația în masă a bogăției către Florida din New York și alte state cu taxe mari a creat o cerere record pentru personalul de curățenie și întreținere, în special Palm Beach.

Cererea de personal administrativ (majordomii și menajerele sunt numiți acum "gestionari de ospitalitate” sau "administratori de proprietate”), dar și de bone, bucătari, șoferi și agenți de securitate personală a crescut exponențiale, potrivit agențiilor de recrutare.

Cel mai deranjant fenomen pentru proprietarii bogați este lipsa acută de menajere din regiune.

Mulți dintre emigranții bogați din Florida și-au cumpărat case mari și acum au nevoie de oameni care să le păstreze curate.

Hotelurile, stațiunile, companiile și persoanele fizice se luptă pentru personalul de curățenie, în număr limitat și insuficient.

Rezultatul: salariul tipic pentru menajere a crescut de la aproximativ 25 de dolari pe oră în 2020 la 45 de dolari sau 50 de dolari pe oră astăzi, potrivit unor agenții HR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si