Close sidebar
Close sidebar

Autoritatile pakistaneze au anuntat ca 16 persoane si-au pierdut viata, in special politisti, intr-o explozie din Lahore

Un numar de 16 persoane, printre care se numara in special politisti, si-au pierdut viata luni dupa-amiaza in urma unui atentat sinucigas din localitatea Lahore. De asemenea, explozia a pus capat unei perioade de relativ calm in al doilea cel mai mare oras din Pakistan, relateaza Reuters.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Autoritatile pakistaneze au explicat ca atentatul sinucigas i-a vizat pe politistii, care au fost desfasurati pentru a-i alunga pe vanzatorii ambulanti din apropierea complexului de birouri Lahore Tehnology Park.

”Bilantul pe care-l avem acum este de 16 morti si peste 20 de raniti”; a declarat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta din Lahore, Jam Sajjad Hussain.

Asemenea atentate sinucigase sunt frecvente in Pakistan, in special in acele regiuni tribale izolate care se invecineaza cu Afganistan.
Insa, atacurile teroriste au devenit din ce in ce mai rare in ultimii ani in Lahore.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Inspectorul General Adjunct al Politiei din Lahore, Haider Asharf, a catalogat explozia drept un atentat sinucigas, sustinand ca au fost vizate fortele politienesti desfasurate pentru o operatiune de rutina in apropiere de Lahore Tehnology Park.

Nicio grupare nu a revendicat pana in acest moment atacul sinucigas, dar asemenea explozii au fost adeseori orchestrate in trecut de militantii talibani din Pakistan.

Ministrul Internelor, Chaudhry Nisar Ali Khan, a precizat ca cei mai multi morti si raniti sunt politisti, iar bilantul ar urma sa creasca in urmatoarele ore, avand in vedere numarul ridicat al ranitilor care sunt

tratati in spitalele din Lahore.

De asemenea, premierul pakistanez a condamnat explozia si a promis ”cel mai bun tratament medical posibil pentru raniti”. In aprilie, un atac sinucigas similar asupra unei echipe a armatei a ucis sase persoane si a ranit alte 18 in metropola cu 10 milioane de locuitori din estul Pakistanului.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI