Potrivit unor surse, premierul Nicolae Ciucă i-a dat ministrului Energiei, Virgil Popescu, un ultimatum în ceea ce privește găsirea unei soluții pentru facturile uriașe până săptămâna următoare.

Totodată, sursele au precizat că ar mai putea fi o discuție cu privire la o posibilă înlocuire a lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei.

Citeste si: Salariile nu țin pasul cu rata inflației. Prognoză de coșmar de la BNR pentru 2022

Criza din energie

De două săptămâni, cei de la PSD spun că și-au pierdut răbdarea în ceea ce privește rezolvarea crizei din energie, mai mult spun că nu au observat nicio măsură luată de Virgil Popescu. 

Mai mult decât atât, premierul Nicolae Ciucă îi dă un ultimatum lui Virgil Popescu pentru rezolvarea acestei probleme. Termenul limită este până săptămâna viitoare, iar ministrul Energiei va trebui să meargă și să prezinte soluțiile în ședința coaliției de guvernare. 

Sursele spun că Executivul se gândește să nu mai prelungească legea compensaţiilor după data de 1 aprilie, pentru că asta ar însemna să se taie din bugetul de investiţii. Două luni reprezintă trei milioane de lei, bani ce sunt alocați pentru investiții.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Veste bună pentru pensionari. Cu cât ar putea crește pensiile la mijlocul acestui an

Va fi reglementat prețul la energie?

Potrivit surselor, cei de la PNL nu își doresc să existe un preț reglementat pe piața de energie, în timp ce social-democrații speră la revenirea unei piețe reglementate după data de 1 aprilie.

Se vehiculează că reducerea TVA de 5%, dorită de premier și de cei din PNL, ar fi o măsură prea mică, fiind insuficientă pentru a rezolva criza din energie. 

Astfel, săptămâna viitoare va fi o ședință tensionată în coaliția de guvernare. În această săptămână ședința a fost anulată pentru că Virgil Popescu nu avea gata soluțiile care trebuiau prezentate în ședința de coaliție.

PSD spune că dacă măsurile pe care le va lua Virgil Popescu nu vor putea rezolva criza din energie, atunci ar fi necesară o discuție prin care Virgil Popescu să fie schimbat din funcția de ministru al Energiei, notează Antena3.ro.

Citeste si: VIDEO| Scandal la tribuna Parlamentului. Virgil Popescu a fost luat de gât de George Simion: „Ești un hoț”. Ce au spus cei doi politicieni? Parchetul General s-a sesizat

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si