Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul lui Zelenski: Milioane de oameni ar putea muri din cauza Rusiei

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski avertizează că lumea se află în pragul unei „crize alimentare teribile”, provocate de regimul de la Moscova.

Sorin Negru,

Volodimir Zelenski: Vladimir Putin este e vină pentru criza alimentară


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Milioane de oameni ar putea muri de foame din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor ucrainene de la Marea Neagră, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Citeste si: Noi atacuri ale rușilor în Harkov. O școală a fost distrusă

Volodimir Zelenski a spus, joi, că lumea se află în pragul unei „crize alimentare teribile”, Ucraina neputând exporta cantități mari de grâu, porumb, ulei și alte produse care au jucat „un rol de stabilizare pe piața globală”.

Citeste si: Serghei Lavrov, pus în dificultate de întrebarea unui jurnalist din Ucraina (VIDEO)

„Aceasta înseamnă că, din păcate, poate exista o penurie de produse în zeci de țări din întreaga lume. Milioane de oameni pot muri de foame dacă blocada rusă a Mării Negre continuă", a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Războiul din Ucraina ucide sute de copii la mii de kilometri distanță

Zelenski le cere liderilor lumii să nu mai accepte tirania impusă de Putin

Învinovățind Rusia pentru blocada impusă cerealelor, Zelenski a spus că „în timp ce căutăm modalități de a proteja libertatea, o altă persoană o distruge".

"În timp ce căutăm modalități de a proteja libertatea, o altă persoană o distruge. O altă persoană continuă să șantajeze lumea cu foamea. El este altul în toate sensurile cuvântului. În special, în modul în care această persoană luptă pentru influență", a declarat Zelenski în cadrul galei Time100.

"O altă persoană continuă să șantajeze lumea cu foamea”, a explicat Zelenski care a mai spus că nu înțelege de ce unii lideri ai lumii acceptă acest lucru. 

Zelenski, atac la Putin: "Șantajează lumea cu foamea"

Rusia a ocupat mari părți ale coastei Ucrainei în aproape 15 săptămâni de război, iar navele sale de război controlează Mările Negre și Azov, blocând exporturile agricole ale Ucrainei și crescând costul cerealelor.

Ministrul de Exeterne al Rusiei, Serghei Lavrov, a fost pus în dificultate, miercuri, la Ankara, când un jurnalist din Ucraina i-a adresat întrebarea  "În afară de cereale, ce alte bunuri aţi mai furat din Ucraina şi cui le-aţi vândut?".

Lavrov i-a cerut să-şi repete întrebarea, înainte de a contraataca. "Voi, ucrainenii, sunteţi întotdeauna preocupaţi de ceea ce puteţi fura şi credeţi că toată lumea raţionează astfel!", i-a răspuns ministrul rus, surâzând.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI