In articol:
- Ce vitamine conțin bananele?
- Beneficiile bananelor pentru sănătate
- 2. Beneficiile bananelor pentru musculatură
- 3. Luptă împotriva oboselii
- 4. Îmbunătățesc dispoziția
- 5. Beneficiile bananelor pentru anemie
Contraindicații banane.
În plus, zahărul pe care îl conţine o banană duce la acidifierea organismului, provocând chiar şi un dezechilibru la nivelul pH-ului florei intestinale. Da, se pare că bananele consumate pe stomacul gol, fără un alt aliment care să uşureze digestia, pot produce inflamaţii şi chiar şi indigestie.
Ce vitamine conțin bananele?
- Vitamina B6- 0.5 mg
- Mangan- 0.3 mg
- Vitamina C- 9 mg
- Potasiu- 450 mg
- Fibre alimentare- 3g
- Proteine- 1 g
- Magneziu- 34 mg
- Acid folic- 25.0
- Riboflavina- 0.1 mg
- Niacina- 0.8 mg
- Vitamina A- 81 UI
- Fier- 0.3 mg
Contraindicații banane. Aportul recomandat de potasiu pentru adulți este de 4700 miligrame pe zi.
Citeste si: Alimente strict interzise bebelușilor. Lista pe care orice mămică ar trebui să o știe
Beneficiile bananelor pentru sănătate
1. Protejează sănătatea sistemului digestiv
Bananele conțin fibre de calitate ce susțin tranzitul intestinal și previn constipația. Acest fruct este un remediu natural împotriva ulcerelor gastrice, având abilitatea de a neutraliza acizii gastrici și a ameliora iritațiile.
Citeste si: Alimente care cresc dorinta de sex la femei
2. Beneficiile bananelor pentru musculatură
Grație conținutului de potasiu, acest fruct are abilitatea de a fortifica mușchii. Bananele ajută la o recuperare mai rapidă după sesiunile de antrenament.
3. Luptă împotriva oboselii
Senzația de slăbiciune și oboseală poate fi combătută cu ajutorul bananelor. Acestea acționează ca un revitalizant natural, amplificând nivelul de energie și aprovizionând organismul cu nutrienți esențiali.
4. Îmbunătățesc dispoziția
Multe persoane susțin că bananele sunt cel mai bun antidepresiv disponibil pe piață. Sunt delicioase, nu produc niciun efect secundar nedorit și oferă beneficii întregului organism.
5. Beneficiile bananelor pentru anemie
Aceste fructe au un conținut bogat de fier, un mineral esențial pentru producerea hemoglobinei, al cărui nivel este un factor determinat în ceea ce privește dezvoltarea anemiei.