Serviciul de meteorologie din Marea Britanie a emis marţi o avertizare de „căldură extremă” valabilă pentru unele regiuni din Anglia şi Ţara Galilor, fără a se întrevedea nicio pauză de la vremea călduroasă şi secetoasă care a condus la declanşarea unor incendii și a doborât recorduri de temperatură.

Citeste si: Meteo 09.08.2022 seară

Avertizarea „amber”- situată între codul galben şi cel roşu, potrivit site-ului serviciului de meteorologie Met Office- va fi în vigoare începând de joi și până la sfârşitul zilei de duminică, persoanele vulnerabile la căldură extremă putându-se confrunta cu

efecte negative asupra sănătăţii.

Val de căldură după alt val de căldură

Temperaturile ar putea atinge vineri 35 de grade Celsius şi chiar 36 de grade Celsius, pe alocuri, sâmbătă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Nămolul miraculos, în pericol să dispară

Şi alte ţări europene au fost afectate în ultimele săptămâni de un val de căldură, temperaturile depăşind deseori 40 de grade Celsius.

Marea Britanie, prima avertizare cod roşu de „căldură extremă” din istorie

Marea Britanie, care este mai puţin obişnuită cu valori atât de ridicate, a făcut faţă cu greu acestor temperaturi.

Canicula din iulie a provocat pene de curent, deteriorarea pistelor de pe aeroporturi, deformarea căilor ferate şi a condus la declanşarea a zeci de incendii la Londra, unde pompierii s-au confruntat cu cea mai aglomerată săptămână de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cea mai mare companie de apă din Marea Britanie, Thames Water, care deserveşte 15 milioane de clienţi din Londra şi din sud-estul Angliei, şi-a anunţat marţi intenţia de a introduce restricţii temporare în următoarele săptămâni ca urmare a temperaturilor caniculare din această săptămână şi a prognozelor pe termen lung referitoare la vremea aridă.

Alte companii de apă au impus deja restricţii, iar supermarketurile au limitat vânzarea grătarelor de unică folosinţă, despre care pompierii au avertizat că pot aprinde cu uşurinţă iarba uscată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si