Avionul Sukhoi Superjet 100 a căzut într-o pădure și se crede că toți cei trei membri ai echipajului au murit în accidentul aviatic, se arată în comunicatul oficial preluat de BBC News.

Din fericire, avionul se afla într-un zbor de testare și nu erau pasageri la bord.

Presa de stat rusă relatează că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de probă, în urma unor lucrări de reparații.

Avionul Sukhoi Superjet 100 a căzut într-o pădure

Avionul Sukhoi Superjet 100 a căzut într-o pădure

[Sursa foto: X / Nexta]

Avionul rusesc de pasageri, prăbușit în pădure

Rusia a dezvoltat de mai mulți ani Sukhoi Superjet- o aeronavă regională- pentru a înlocui avioanele de fabricație occidentală.

Sancționată în urma invaziei Ucrainei în februarie 2022, Rusia s-a luptat să-și înlocuiască flota de avioane învechită. Este unul dintre puținele accidente în care sunt implicate avioanele de producție rusească.

Avionul rusesc de pasageri, prăbușit în pădure

Avionul rusesc de pasageri, prăbușit în pădure

[Sursa foto: X / Nexta]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Într-o scurtă declarație făcută vineri, ministerul rus pentru urgențe a declarat că aeronava s-a prăbușit în zona împădurită din apropierea capitalei Moscova.

„Nu s-au înregistrat victime în rândul populației”, se spune în comunicatul de presă.

Potrivit The Moscow Times, avionul de linie regional Sukhoi Superjet 100, emblematic pentru industria Rusiei, s-a prăbușit în afara Moscovei, omorându-i pe toți cei trei piloți de la bord.

Avionul de fabricație rusă zbura de la baza sa de la Uzina de Aviație Lukhovitsy către aeroportul Vnukovo când a dispărut de pe radare, a declarat o sursă apropiată Ministerului pentru Situații de Urgență.

La bord se aflau trei piloți ai companiei Sukhoi Civil Aircraft și niciun pasager, au adăugat oficialii de la Moscova. Interfax a precizat că doi piloți și un inginer de zbor au fost uciși.

O altă sursă anonimă din ministerul rus a declarat pentru RIA Novosti că aeronava a explodat imediat ce s-a prăbușit în pădure.

Un videoclip publicat de martori oculari arată consecințele imediate ale accidentului, un fum negru fiind văzut ridicându-se de la sol.

Sukhoi Superjet 100 a fons lansat în anul 2011 și a fost primul avion cu avion de pasageri construit în Rusia de la căderea Uniunii Sovietice, arată sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si