Acoperirea găurii bugetare este unul din principalele scopuri, la momentul actual, în România. La remedierea situației contribuie și Banca Mondială, care are mai multe sugestii pentru "a repara" situația, însă măsurile prevăd, de fapt, schimbarea politicii fiscale actuale.

Schimbare radicală a politicii fiscale

Banca Mondială sugerează Guvernului, prin măsurile pe care le propune pentru a acoperi gaura bugetară, să schimbe politica fiscală.

Printre măsurile propuse de Banca Mondială se numără un impozit progresiv pe venit, creșterea impozitului la dividende, scăderea pragului pentru microîntreprindere și eliminarea facilităților fiscale, potrivit zf.ro.

Banca Mondială propune un impozit progresiv pe venit

Banca Mondială propune un impozit progresiv pe venit

[Sursa foto: Freepik]

Aceste măsuri înseamnă reformarea politicii fiscale în întregime, iar propunerea acesteia către aprobarea Guvernului s-a realizat printr-un raport de instituție cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Raportul se pare că este publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor și poate fi citit integral de toți doritorii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV. IT-iștii rămân cu impozitul de 10% pe venit/ IT-ist: ”Scutirea taxei de impozit poate atrage mai mulți profesioniști in domeniu”

Nu vor mai fi scutiți la impozitul pe venit

Se pare că noua politică fiscală nu ar mai consimți scutirea la impozitul pe venit pentru unele domenii. Potrivit măsurilor dorite de Banca Mondială, angajaților din domenii precum IT-ul, construcțiile și agricultura ar trebui să nu li se mai acorde scutirea de impozit pe venit.

În aceeași măsură de scutire a beneficiilor bugetare se încadrează și majorarea impozitului pe dividende. Banca Mondială dorește creșterea dividendelor de la 8%, la valoarea de 10%.

Banca Mondială dorește creșterea dividendelor de la 8%, la valoarea de 10%.

Banca Mondială dorește creșterea dividendelor de la 8%, la valoarea de 10%.

 

[Sursa foto: Freepik]

Întreg documentul cu noua politică fiscală dorită de Banca Mondială poate fi citită pe Ministerul Finanțelor. Noua politică fiscală, se pare că acoperă o perioadă de mai mulți ani.

Citește și: Tichete de masă 2023. Veşti bune pentru angajații români! Ce valoare vor avea bonurile începând cu 1 august


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si