Colapsul economic este cel mai mare din 1870, în ciuda sprijinului guvernamental fără precedent.

Se așteaptă ca economia mondială să se contracte cu 5.2% aîn acest an- cea mai gravă recesiune din ultimii 80 de ani- dar numărul mare de țări care suferă pierderi economice înseamnă că scăderea este mai mare decât orice recesiune din ultimii 150 de ani, a anunțat Banca Mondială, în ultimul său raport asupra perspectivelor economice globale, potrivit AFP.

Citeste si: Se mai poate cere amânarea ratelor la credite. Cât timp mai au românii la dispoziție

„Aceasta este o perspectivă profund îngrijorătoare, cu o criză care poate lăsa cicatrici de lungă durată și va produce provocări majore la nivel mondial”, a declarat vicepreședintele Grupului Băncii Mondiale pentru Finanțe, Ceyla Pazarbasioglu.

100 de milioane de oameni ar ajunge la sărăcie extremă

Criza va conduce între 70 și 100 de milioane de oameni într-o sărăcie extremă- mai rău decât estimarea prealabilă de 60 de milioane, a adăugat aceasta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Avertismentul OMS. Pandemia nu a trecut. Record de noi cazuri în întreaga lume

Economiștii s-au străduit să măsoare impactul crizei pe care au asemănat-o cu un dezastru natural global, dar dimensiunea impactului în atât de multe sectoare și țări a făcut acest lucru dificil.

Statele Unite au intrat în criză

În cel mai rău caz, recesiunea globală ar putea însemna o contracție de opt la sută, potrivit raportului.

Dar Pazarbasioglu a avertizat: „Având în vedere această incertitudine, sunt foarte probabile reduceri ulterioare de perspectivă”.

Citeste si: Măști de protecție neconforme, un adevărat pericol pentru sănătatea publică

În același timp, un grup de economiști americani au anunțat, luni, că Statele Unite au intrat în criză din februarie, punând capăt celor 128 de luni de creștere neîntreruptă, cea mai lungă serie din istorie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si