Close sidebar
Close sidebar

Banda unui român a folosit metoda „loverboy” și a făcut o femeie să le dea aproape un milion de euro

Oamenii legii au arestat un nigerian în vârstă de 27 de ani care s-a dat drept pușcaș marin american pe internet pentru a înșela o femeie care i-a trimis peste 835.000 de euro. Se pare că bărbatul ar fi făcut parte dintr-o rețea infracțională în care se afla și un român. Suma de bani obținută de la victima din Alicante a părăsit Spania convertită în Bitcoin către Malaezia și Indonezia. Banda de escroci a înșelat peste douăzeci de persoane din zece țări diferite cu aceeași metodă. 

Alexandra Costea,

Banda unui român a folosit metoda „loverboy” și a făcut o femeie să le dea aproape un milion de euro

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Polițiștii au precizat că aceasta a fost una dintre cele mai mari operațiuni de combatere a criminalității informatice din Uniunea Europeană. Mai mult,  oamenii legii au precizat că 16 persoane reținute, dintre care 15 în Palma de Mallorca, și aproape toate au servit drept "catâri" ai liderului rețelei pentru a trimite banii în alte țări.

Femeia din Alicante a pierdut aproape un milion de euro printr-o înșelătorie amoroasă

Toată operațiunea a început în Alicante, când victima principală a raportat că a pierdut 835.000 de euro printr-o înșelătorie amoroasă, sumă care fusese trimisă prin 75 de transferuri bancare, după ce și-a predat toate economiile și chiar a solicitat împrumuturi personale.

Citeste si: Un român a ajuns în spatele gratiilor în Spania după ce s-a racordat ilegal la iluminatul public. Bărbatul cultiva marijuana

Banda de escroci a câștigat încrederea victimelor prin utilizarea de profiluri false pe site-uri de întâlniri și le-a făcut pe acestea să creadă că au o relație cibernetică cu un pușcaș marin american staționat în străinătate.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Tragedie în Belgia! Un electrician român s-a stins din viață după ce a căzut în puțul liftului

Victimele au efectuat o multitudine de apeluri video cu presupusul militar, care nu era decât un actor, ceea ce a servit la înșelarea lor timp de ani de zile, cu convingerea că într-o zi vor oficializa o relație romantică.

20 de persoane au căzut prădă rețelei infracționale

Polițiștii au localizat până acum aproximativ douăzeci de victime în Lituania, Germania, Italia, România, Luxemburg, Finlanda, Polonia, Slovacia, Croația, precum și în Spania, într-o fraudă care depășește cu mult un milion de euro, care a fost transformată în Bitcoin destinați Malaeziei și Indoneziei.

Liderul organizației criminale era un nigerian în vârstă de 27 de euro

Un cetățean nigerian în vârstă de 27 de ani, care i-a orchestrat pe ceilalți 14 arestați în Palma, însărcinați să primească banii proveniți din înșelăciunile amoroase și să-i trimită în străinătate, în Malaezia și Indonezia.

Citeste si: Tragedie în Cappadocia, Turcia. Doi turiști s-au stins din viață după ce balonul cu aer cald în care se aflau s-a prăbuşit

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI