Locuitorii țării noastre au ocazia de a investi bani într-o afacere în zonele muntoase. Guvernul oferă 220 de milioane de euro celor care își doresc să își înceapă o carieră în lumea afacerilor, susținând, astfel, industria României și produsele alimentare specifice țării noastre.

Guvernul îi sprijină pe românii care își deschid o afacere la munte

Guvernul a adoptat trei hotărâri importante care îi vor bucura pe mulți români.

Astfel, aceștia vor primi sprijin financiar pentru a pune bazele afacerilor din zonele montane ale țării. Scopul în reprezintă susținerea afacerilor locale și al produselor specifice țării, realizate în acest gen de afaceri. Pentru acest lucru, Guvernul dispune de fonduri de aproximativ 220 milioane de lei.

Citește si: Aceeași fabrică, prețuri diferite

Cu aceste sume de bani, oamenii pot pune bazele afacerilor din zonele montane. Astfel, aceștia pot să își creeze stâne, centre de colectare a fructelor de pădure, sau centre de prelucrare și colectare al laptelui. Pe lângă acestea, oamenii mai pot să facă comerț cu plante medicinale sau ciuperci, specifice zonei montane în care locuiesc.

Citește si: Noi scumpiri la carburanți. Cât costă azi benzina și motorina

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Proiectele inițiate de Guvern în acest sens, au și câteva reguli. Așadar, pentru românii care vor să își înființeze stâne, valoarea investiției trebuie să se ridice la 300 de mii de lei, din care jumătate din sumă este asigurată de Guvern.

Citește si: Orașul din România care va folosi hidrogen pentru încălzire

Referitor la restul afacerilor, acestea trebuie să aibă o valoarea maximă de 500, respectiv 600 mii de lei, unde contribuția statului o să fie de 40% din sumă. Toate cele trei proiecte de ajutor se vor putea aplica până la sfârșitul acestui an, iar sumele vor fi distribuite la sfârșitul anului viitor.

Cele trei proiecte de susținere a afacerilor au ca scop crearea locurilor de muncă pentru oamenii din zonele montane. Mai mult, Guvernul vrea să încurajeze fermierii să investească în zonele un locuiesc, dar să și ofere produse de o calitate superioară.

Citește si: Noi modificări la Legea pensiilor. Ce categorii de salariați vor putea ieși la pensie mai devreme


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si