Ce reguli trebuie să respecte românii pentru ca statul să le achite facturile
Vești bune în țara noastră, în prag de iarnă. Românii trebuie să respecte anumite reguli pentru ca statul să le achite facturile.
O categorie de români se va bucura din plin la auzul acestei vești. Conform anunțului făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, cei aflați într-o situație vulnerabilă, ar putea primi bani de la stat pentru a-și putea achita facturile. De asemenea, își pot cumpăra aparate electrocasnice din clase energetice superioare, care să consume mai puțină energie.
Potrivit anunțului lansat de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, românii care au venituri foarte mici ar putea primi bani de la stat. Ar fi vorba de vouchere în valoare de 250 de lei, care vor fi acordate din două în două luni și care vor putea fi folosite atât pentru plata facturilor. De asemenea, cu aceste vouchere pot fi cumpărate și aparate electrocasnice din clase energetice superioare.
Citește si: Ni se pregătesc facturi duble la energie
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Aşa cum s-a prezentat de către Comisie, sunt trei tipuri de măsuri ce urmează a fi implementate de statele membre, şi anume: sprijin pentru gospodăriile vulnerabile în perioada de criză energetică. Fac mențiunea că acest sprijin, în momentul de faţă, poate să îmbrace forma atât a compensării unei părţi din preţul plafonat la energie, dar şi forma unor vouchere, care pot fi acordate acestor gospodării considerate vulnerabile în spiritul regulamentelor Comisiei Europene”, a spus Marcel Boloş.
Persoanele care au venituri mai mici de 1.000 de lei pe lună vor beneficia de acest ajutor de la stat, urmând ca fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu aceste vouchere să vină de la UE.
„Noi ne referim la grupuri vulnerabile. Problema acestui sprijin în perioada aceasta de criză energetică o punem pentru beneficiarii – persoane sau gospodării vulnerabile. Înțelesul pe care l-am avut până acum este că: tot ce este sub nivelul pensiei minime sociale de 1.000 de lei”, a mai spus Marcel Boloș.