Close sidebar
Close sidebar

Putin, cu valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko. „Belarus va fi mereu alături de Rusia, indiferent de evoluția situației”

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit marţi, 12 aprilie, cu omologul său din Belarus Aleksandr Lukaşenko pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi sancţiunile occidentale. Lukaşenko a sosit marţi la primele ore în regiunea Amur, din Extremul Orient rus, unde vizitează cosmodromul Vostocinîi împreună cu liderul de la Kremlin.

Sorin Negru,

Alexsandr Lukasenko: „Belarus va fi mereu alături de Rusia, indiferent de evoluția situației”

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat marți 12 aprilie că Republica Belarus este hotărâtă să consolideze unitatea cu Federația Rusă„Belarus va fi mereu alături de Rusia, indiferent de evoluția situației”, a declarat liderul de la Minsk.

Citeste si: Putin: ”Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, să crească germenii naţionalismului şi neonazismului”

Aleksandr Lukaşenko consideră că invitația venită din partea Rusiei de a vizita cosmodromul „Vostocinîi” este „cel mai înalt grad de încredere” pe care putea să-l primească din partea lui Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a fost văzut cu aceeași servietă săptămâna trecută, când a asistat la înmormântarea unui politician de extremă dreapta la Moscova.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„De ce naiba suntem atât de îngrijorați de aceste sancțiuni?”, a spus Lukașenko, potrivit televiziunii de stat ruse.

Lukașenko, care este recunoscut ca portavocea celui mai apropiat aliat al său cu privire la o serie de probleme sensibile, a insistat că Belarus trebuie să fie implicat în negocierile pentru a rezolva conflictul din Ucraina și a spus că Belarus a fost pe nedrept etichetat drept „un complice al

agresorului”.

Anunțul lui Putin despre energia nucleară în spațiu

Rusia va dezvolta o navă spațială de transport de nouă generație și tehnologii pentru energia nucleară în spațiu, a declarat marți președintele Vladimir Putin.

Vorbind la o întâlnire cu liderul belarus Alexander Lukașenko la Cosmodromul Vostochnîi din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Putin a amintit de succesele sovietice în spațiu și a spus că nicio sancțiune împotriva Rusiei nu va putea opri progresul țării sale.

Liderul de la Kremlin a mai anunţat că Rusia va lansa o nouă sondă spaţială spre Lună, denumită Luna-25, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Rusia va colabora cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spaţiu pentru aceste două ţări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauţii belaruşi pentru a zbura la bordul vehiculelor spaţiale ruseşti. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI