Biscuiți de casă. Rețeta bunicii care niciodată nu dă greș!
Vă prezentăm două rețete simple cu ajutorul cărora veți face cei mai delicioși biscuiți de casă pentru cei dragi.
Ciocolată
Unt- 120 grame
Zahăr tos- 60 de grame
Două ouă
Zahar vanilat- 1 linguriţă
Drojdia de coacere- un cub
Sare
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Făină- 200 grame
Mai întâi, preîncălzim cuptorul la 180 ° C. Apoi, într-un vas punem zăhărul tos, zahărul vanilat şi untul. Amestecăm bine cu un mixer pentru a forma un aluat. Adăugăm cele două ouă şi batem din nou.
Încorporăm drojdia, un praf de sare şi făina şi amestecăm iar, până când toate ingredientele sunt bine integrate. Tăiem ciocolata în bucăți mici.
Pentru a modela mai uşor biscuiţii trebuie să vă udaţi mâinile cu apă. În acest fel veţi evita ca aluatul să se lipească de degete. Îi aşezaţi cu grijă în tava în care aţi pus o foaie de copt. Ulterior, vom decora biscuiţii cu ciocolată şi îi vom lăsa în cuptor timp de 15 minute.
Biscuiți de casă cu miere. Ingrediente
Făină- 230 grame
Zahar alb- 80 grame
Ulei de floarea soarelui- 150 ml
Miere- 70 de grame
Praf de copt- 1 linguriță
Sare- 1 ciupire
Un ou
Esență vanilie
Începem să amestecăm oul cu zaharul și mierea de albine într-un bol, până când sunt bine integrate. Apoi adăugăm uleiul și vanilia și continuăm să mixăm. Se încorporează făina, praful de copt și sarea și amestecăm totul bine până se obține un aluat moale.
Punem o hârtie de copt pe tavă și adăugăm cu o lingură aluatul. Introducem tava la cuptor timp de 12 minute, la o temperatură de 180 de grade.