Black Friday bate la usa, iar ofertele sunt din ce in ce mai multe! La ce trebuie sa fiti atenti ca sa nu va pacaliti
Vinerea neagră bate deja la uşă, cu promisiuni de reduceri record! Totuşi, nu vă grăbiţi să le plângeţi de milă comercianţilor. Vând mai ieftin, dar tot în profit. Cum distingem printre super-ofertele care răsar ca şi ciupercile după ploaie, plus informaţii despre ieftinirile importante ce urmează aflaţi din rubrica ştirilor Kanal D "Cât te costă?"! ##VIDEO32117##
De ce nu e Black Friday tot anul? Uite o buna intrebare! Cine sa spuna nu unor reduceri pemanente? Ei bine, exista o portita prin care putem cumpara mai ieftin in multe zile din an. Pentru asta trebuie sa anlizam atent piata!"
460 de lei, deci cam o suta de euro. Acesta a fost bugetul alocat de romani, in medie, anul trecut pentru platile online de Black Friday.
Anul acesta, specialistii se asteapta la o suma si mai mare.
Se preconizeaza ca livrarile de Black Friday 2016 vor creste cu aproximativ 35 la suta. Rezulta asadar profit inclusiv pentru firmele de curierat. Dar si aglomeratie, asadar pot aparea probleme.
Asta inseamna ca si anul acesta vor curge plangerile catre inspectorii de la Protectia Consumatorilor. Cei de la OPC pot lua masuri doar in cazul in care comericantii incalca flagrant o promisiune de livrare pentru un timp anume.
Asigurati-va ca aveti o dovada a angajamentului legat de timpul in care se face onorarea comenzii. Cititi si conditiile de pe site, inclusiv ceea ce scrie cu litere mici.
Vinerea neagra nu mai reprezinta de mult o singura zi. Comerciantii pun la bataie reduceri pentru o saptamana sau chiar pentru o luna intreaga. Dar, sa nu le plangem de mila pentru ca nu ies in pierdere.
Dimpotriva!
Un televizor care in mod normal se vinde cu 2500 de lei va fi scos la vanzare de Black Friday de multi comercianti cu reducere de 50 la suta, deci la 1250 de lei. Pretul la multe modele de laptopuri va porni de la 800 de lei. Tot cu 50 la suta va fi taiat si pretul la smartphone-uri.
0 de milioane de euro este o suma mai mare decat bugetul insumat al tuturor echipelor de fotbal din Liga 1.
Ei bine, anul trecut, in numai 3 zile, 6 retaileri au inregistrar vanzari de peste 264 de milioane de lei. Adica aproape 60 de milioane de euro.
Si totusi, cum obtin profit comerciantii? Simplu: nu toate produsele sunt vandute cu astfel de reduceri. Trebuie sa le vanati din timp si sa faceti achizitia inaintea celorlalti care cauta exact acelasi produs.
Daca reducerea se aplica de la miezul noptii, atunci e cazul sa intrati pe internet si sa comandati produsul chiar atunci. In cazul in care alegeti sa mergeti in magazin a doua zi, stocul s-ar putea sa fie epuizat.
La reducerile de peste 50 la suta, produsele se vand din primele ore.
Intre 15 ianuarie si 15 aprilie putem cumpara produsele de imbracaminte si incaltaminte de toamna-iarna cu reduceri chiar si de 70 la suta. Asa spune legea!
Iar intre 1 august si 15 octombrie vine randul produselor de vara pentru a fi vandute cu preturi mult scazute.
Magazinele pot alege o perioada maxima de 45 de zile in care afiseaza soldari.
Reducerea trebuie prezentata in mod clar, iar pretul redus trebuie sa fie inferior celui de referinta. Adica pretul la care produsul a fost vandul in ultimele 30 de zile.
Ca sa fiti sigur ca reducerea nu este, de fapt, o scumpire mascata, este indicat sa va ganditi din timp ce produs vreti sa cumparati. Inainte de perioada legala, verificati pretul, pentru a fi in cunostinta de cauza atunci cand apar reducerile.
Normal ca n-o sa faceti atatea drumuri pentru un tricou de 10 lei. Dar, daca, spre exemplu, vreti sa cumparati o haina de blana de 1000 de lei, nu strica sa verificati cu 2, 3 luni inainte pretul la produsul respectiv."
Totusi, sansa unor cumparaturi ieftine si in afara calendarului legal. Suntem in afara perioadei de soldari acum, insa, magazinele ofera promotii. Iar asta inseamna cateva procente in minus la pret. Spre exemplu, la incaltamintea de iarna. Insa doar anumite modele au si reducere, asa ca trebuie sa cautati in mai multe magazine.
Indiferent daca va faceti cumparaturile online sau direct din magazin trebuie sa fiti extrem de prevazatori.
Verificati cu atentie caracteristicile produsului. Ceea ce primiti trebuie sa corespunda cu promisiunile vanzatorului. In caz contrar, este important sa va cunoasteti drepturile, pentru a putea actiona. Clientul, fara niciun fel de motiv, poate returna produsul in termen de 14 zile.
Este chiar foarte indicat sa va va ganditi de acum la vacanta de vara pentru ca agentiile de turism si hotelierii sunt dispusi sa cedeze din pret pentru a-si asigura un flux de venituri.
Ati auzit bine! Daca va ganditi la reduceri pentru vacanta de Craciun sau Revelion, e cam dificil in acest moment. Majoritatea locurile sunt ocupate. Dar, daca sunteti dispusi sa va faceti planurile pentru Sarbatorile Pascale sau pentru vara, atunci sunt sanse de reduceri insemnate, adunate sub titulatura de oferte early-booking!
De la 1 ianuarie 2017 timbrul de mediu pentru prima inmatriculare a masinilor la mana a doua nu va mai fi platit. Daca autoritatile nu introduc pana atunci o taxa cu un nume diferit, inceputul anului este perioada cea mai potrivita din punct de vedere financiar pentru a va inmatricula masina.
Tot de la 1 ianuarie ar trebui sa avem suprize si la pompa. Supra-acciza de 7 eurocenti pe litru va fi scoasa, iar TVA-ul scade cu un punct procentual. Daca acum pretul unui litru de benzina este de aproximativ 5 lei si 10 bani, de la 1 ianuarie ar trebui sa platim aproximativ 4 lei si 50 de bani!
Ne revedem peste exact o saptamana, cu suficienti bani in buzunare. Asta daca aveti mare grija de ei. Nu lasati reducerile sa va goloeasca portofelele!