La finalul ședinței de Guvern, Mihai Constantin a precizat faptul că bonurile de masă se vor acorda ca până acum. De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru evenimente culturale, bilete la spectacole, concerte, va avea valoarea de 9%.

Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum. Ce trebuie să facă Ministerul Finanțelor?

Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum. Ce trebuie să facă Ministerul Finanțelor?

[Sursa foto: PixaBay]

Un proiect de ordonanță de urgență va fi propus de Ministerul de Finanțe

,,Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor am să menţionez câteva modificări care trebuie precizate.

Bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum, însă Ministerul de Finanţe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie a bonurilor de masă.

Citește și: VIDEO- Crește salariul minim cu 10%. Forma finală a măsurilor fiscal-bugetare este gata/ Marcel Ciolacu: „Păstrăm la 9% TVA-ul pentru alimente şi medicamente”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive, va fi de 9% ”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum. Ce trebuie să facă Ministerul Finanțelor?

Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum. Ce trebuie să facă Ministerul Finanțelor?

[Sursa foto: PixaBay]

Mai mult decât atât, în privința calculului impozitului pentru campaniile multinaționale, acesta a adăugat faptul că „din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiţii, vor fi scăzute şi accizele care reprezintă, de asemenea, o taxă, iar impozitul va rămâne la 16 procente din profit, dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri calculată conform criteriilor enunţate mai devreme”. 

Pragul de 2,5% din bugetul autorităților locale, eliminat

Mihai Constantin a precizat că, pentru instituțiile de cultură, care au cu mai puțin de 50 de angajați, oportunitatea de comasare le revine autorităților locale.

Citește și: Veste bună pentru angajați! Salariul minim din aceste domenii va fi majorat. ,,Aceste salarii vor crește cât mai repede cu putință”

„Pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi, oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale. A fost, de asemenea, eliminat pragul de 2,5% din bugetul autorităţilor locale, pentru care acestea pot finanţa evenimente culturale sau sportive sau recreative.

Pragul de 2,5% este însă din fondurile colectate în nume propriu la nivelul acestor autorităţi locale”, a completat Constantin. 

Sursa: Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si