Trei deputați social-democraţi au depus un proiect de lege prin care vor acordarea unui bonus de 2.000 de lei pentru fiecare poliţist local, drept recompensă pentru activitatea lor în lupta împotriva coronavirusului. Propunerea este similară celei deja adoptate pentru personalul medical şi pentru personalul din învăţământ.

Citeste si: Cât de repede se pierde imunitatea la coronavirus- un nou studiu îngrijorător

Parlamentarii care au propus bonusurile pentru polițiștii locali le justifică prin" riscul la care sunt supuşi funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local şi personalul contractual cu atribuţii de paza din cadrul poliţiştilor locale pe perioada pandemiei prin expunerea acestora la situaţii cu risc major de infectare”.  

Ce salarii uriașe au polițiștii locali

Salarii uriașe la Poliția Locală a Primăriei Capitalei. Un director general poate ajunge la 18.000 de lei, iar un polițist local primește și 8.200 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În această sumă nu intră toate sporurile, potrivit unei analize făcute de jurnaliștii de la Hotnews, salariile celor de la Poliția Locală au crescut semnificativ în ultimul an.

Citeste si: Doliu în lumea sportului. A murit un cunoscut antrenor român

Un șef serviciu din poliția locală București câștigă 13.842 de lei/brut( 8.097 lei salariu net), un polițist local până la 8.196

de lei brut (4.794 lei salariu net) iar un șofer – 4.093 de lei brut(2.395 lei salariu net). Sumele nu cuprind toate sporurile și nici norma de hrană.

Polițiști locali primesc și alte bonusuri: pentru condiții vătămătoare se acordă sporul de 15% din salariul de bază, corespunzător cu timpul efectiv lucrat, normă de hrană, personalul care exercită activitate de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10% etc

Ce predeve proiectul depus la Senat

„Se aprobă acordarea unui stimulent în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale, şi a 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Poliţiei Locale, pe perioada stării de urgenţi şi a stării de alertă, din de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, prevede proiectul prezentat de Adevarul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si