Close sidebar
Close sidebar

Brazilia suspendă testele clinice ale vaccinului chinez împotriva covid-19 din cauza unui incident grav constatat la un voluntar

Autoritatea sanitară braziliană a suspendat testele clinice ale vaccinului-candidat chinez împotriva covid-19 CoronaVac, al laboratorului Sinovac Biotech, în urma unui ”incident grav” constatat la un voluntar, fără să prezinte motivul suspendării, relatează AFP.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Efecte secundare potenţial fatale"

Ea nu a detaliat ceea ce s-a întâmplat, însă a anunţat luni că acest tip tip de incidente poate include moartea, efecte secundare potenţial fatale, o invaliditate gravă, spitalizarea şi alte ”evenimente semnificative clinic”.

Institutul Butantan- organismul public care coordonează testarea vaccinurilor în Brazilia- s-a declarat ”surprins” de această decizie.

Această oprire a CoronaVac al laboratorului chinez Sinovac Biotech a avut loc în ziua în care gigantul farmaceutic american Pfizer a anunţat că vaccinul său împotriva covid-19 a atins o eficienţă de 90%.

Pentru americanii- care au precomandat 100 de milioane de doze- acest lucru înseamnă că primele vaccinări ar putea începe până la sfârşitul anului- cu condiţia ca siguranţa vaccinului să fie confirmată până săptămâna viitoare.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Prognoza meteo, 10 noiembrie. Vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă, mai ales în zonele joase de relief

Citeste si: Comisia juridică are marți, pentru raport, proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor generale

Pfizer se pregăteşte să depună o cerere la Agenţia americană a medicamentelor (FDA), care urmează să stabilească dacă vaccinul este sigur şi eficient.

Vaccinurile-candidate ale Pfizer şi Sinovac se afla în faza 3 a testării clinice, ultimul stadiu înainte să obţină sau nu unda verde a autorităţilor de reglementare.

Ambele vaccinuri sunt testate în Brazilia, a doua cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia covid-19, cu peste 162.000 de morţi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI