Situat pe Aleea Danaide, în Cartierul Brâncuși, acest centru va oferi tratament gratuit persoanelor cu dizabilități care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni reumatismale.

Lucrările la noua construcție sunt programate să înceapă în primăvară și vor fi finanțate în valoare de 5.776.876 de lei, din care 3.342.334 de lei reprezintă fonduri nerambursabile din Programul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR).

Finanțarea a fost semnată în cadrul unei ceremonii desfășurate la Guvern, unde directorul general al DGASPC Sector 6, Gabriela Schmutzer, și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au fost prezente.

Ce facilități va avea noul centru de recuperare neuromotorie

randare centru recuperare neuromotorie sector 6

Randare 3D cu viitorul centru de recuperare neuromotorie din Sectorul 6.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Centrul va oferi o serie de facilități de recuperare, inclusiv kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic, terapie ocupațională, terapie neurofeedback, consiliere psihologică și socială. De asemenea, o echipă mobilă va asista la domiciliu persoanele cu dizabilități netransportabile, oferindu-le îngrijire la nevoie. Pentru aparținători, centrul va oferi servicii de informare și consiliere.

Exteriorul centrului va include o grădină senzorială, concepută pentru a sprijini activitățile de recuperare și terapie. Imaginile 3D ale viitorului centru au fost prezentate, iar autoritățile promit să transforme aceste randări în realitate în următoarele 26 de luni.

De asemenea, în cadrul Sectorului 6, Centrul de Sănătate "Sfântul Nectarie" oferă deja servicii de recuperare medicală pentru o varietate de probleme medicale. Această inițiativă face parte din eforturile ample ale sectorului de a promova sănătatea și binele comunității.

"Când ai asigurată finanțarea, jumătate din treabă este făcută! Am primit finanțare să construim primul centru de recuperare neuromotorie de stat, din #Sectorul6! Acesta va fi ridicat pe Aleea Danaide, din #CartierulBrâncuși, lângă grădinița pe care o avem în construcție.

"Aici vor fi tratate gratuit persoanele cu dizabilități care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni reumatismale. Lucrările la noua construcție vor începe în primăvară și vor costa 5.776.876 de lei, din care 3.342.334 de lei sunt fonduri nerambursabile din #PNRR", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si