Construit la inceputul anilor 30, palatul Lido, devenit hotel, fusese lasat de autoritati in paragina ani la rand.

Salvarea a venit de la un medic strain fascinat de cladirile emblema ale micului Paris care a reinviat istoria.

Citeste si: Premierul Dăncilă se laudă că a scos România din noroaie, realitatea din țară o contrazice!

A fost nevoie de o investitie de peste 5 milioane de euro pentru ca hotelul sa recapete aerul aristocrat de odinioara. Elementul emblematic este acest lift. Investitorul si- a dorit sa il pastreze exact asa cum a fost el conceput in anii 1930 E o imbinare perfecta de vechi si nou care aminteste de rafinamentul perioadei interbelice. Nu lipseste sala de fitness, care e si ea adaptata elementelor din trecut.

Hotel Lido dispune de 115 de camere de lux

15 dintre ele au cate 2 paturi, 82 sunt cu un singur pat matrimonial, iar 18 apartamente au dormitor si living separat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Urmeaza sa fie finalizat imensul apartament prezidential.

O alta cladire cu renume, uitata si ea in paragina, este faimosul magazin Bucuresti, unul dintre cele mai vechi din capitala.

Citeste si: Metrorex: Metroul din Drumul Taberei, gata în toamnă

Era si magazinul preferat al lui Nicolae Ceausescu

Dupa 1989, simbolul unei epoci de aur a fost condamnat, insa, la ruina.

Spre deosebire de celelalte cladiri care au fost lasate in paragina dupa ce s-au bucurat de succes., casa radio a ramas o constructie imensa si nefinalizata in toti acesti ani. Astazi, cumparat de niste investitori straini, cladirea care avea sa fie un muzeu istoric se pare ca va deveni centru comercial.

De-a lungul timpului, constructia a trecut prin mainile mai multor investitori, insa niciunul nu a reusit sa o readuca la viata.

Si uite asa... avem in fata cel mai vechi santier din Bucuresti. Un santier care se intinde pe 10 hectare chiar pe Splaiul Indenpendentei.

Citeste si: Trei constănțeni și-au cumpărat mașini second hand, iar acum Poliția le-a bătut la ușă! AI grijă să nu pățești și tu la fel!

Totusi, mai exista o sansa.

Se pare ca un grup islaelian vrea sa transforme aceasta paragina intr-un mall urias. O afacere care ar costa aproximativ 60 de milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si