Close sidebar
Close sidebar

Bucurestiul e capitala cladirilor uitate-n degradare si in mizerie. Alta data erau cladiri impunatoare, acum se zbat in paragina

Nimeni nu le stie numarul. De la spitale si scoli pana la fabrici si hoteluri, care odinioara impresionau, starnesc acum mila. Unele au inviat gratie investitorilor straini. Hotel Lido si Casa Radio sunt doua dintre exemple.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Construit la inceputul anilor 30, palatul Lido, devenit hotel, fusese lasat de autoritati in paragina ani la rand.

Salvarea a venit de la un medic strain fascinat de cladirile emblema ale micului Paris care a reinviat istoria.

Citeste si: Premierul Dăncilă se laudă că a scos România din noroaie, realitatea din țară o contrazice!

A fost nevoie de o investitie de peste 5 milioane de euro pentru ca hotelul sa recapete aerul aristocrat de odinioara. Elementul emblematic este acest lift.

Investitorul si- a dorit sa il pastreze exact asa cum a fost el conceput in anii 1930 E o imbinare perfecta de vechi si nou care aminteste de rafinamentul perioadei interbelice. Nu lipseste sala de fitness, care e si ea adaptata elementelor din trecut.

Hotel Lido dispune de 115 de camere de lux

15 dintre ele au cate 2 paturi, 82 sunt cu un singur pat matrimonial, iar 18 apartamente au dormitor si living separat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Urmeaza sa fie finalizat imensul apartament prezidential.

O alta cladire cu renume, uitata si ea in paragina, este faimosul magazin Bucuresti, unul dintre cele mai vechi din capitala.

Citeste si: Metrorex: Metroul din Drumul Taberei, gata în toamnă

Era si magazinul preferat al lui Nicolae Ceausescu

Dupa 1989, simbolul unei epoci de aur a fost condamnat, insa, la ruina.

Spre deosebire de celelalte cladiri care au fost lasate in paragina dupa ce s-au bucurat de succes., casa radio a ramas o constructie imensa si nefinalizata in toti acesti ani. Astazi, cumparat de niste investitori straini, cladirea care avea sa fie un muzeu istoric se pare ca va deveni centru comercial.

De-a lungul timpului, constructia a trecut prin mainile mai multor investitori, insa niciunul nu a reusit sa o readuca la viata.

Si uite asa... avem in fata cel mai vechi santier din Bucuresti. Un santier care se intinde pe 10 hectare chiar pe Splaiul Indenpendentei.

Citeste si: Trei constănțeni și-au cumpărat mașini second hand, iar acum Poliția le-a bătut la ușă! AI grijă să nu pățești și tu la fel!

Totusi, mai exista o sansa.

Se pare ca un grup islaelian vrea sa transforme aceasta paragina intr-un mall urias. O afacere care ar costa aproximativ 60 de milioane de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI