Cum se prepară cel mai bun bulion pentru iarnă. Secretul gospodinelor
V-am pregătit o reeţetă specială de bulion pentru iarnă şi câteva secrete ale gospodinelor de care trebuie să ţineţi cont pentru un gust desăvârşit.
Bulionul este ușor de făcut şi va da gust mâncărurilor tale la iarnă. Această rețetă de bulion este o alternativă sănătoasă, făcută în casă, la pasta de roșii cu conservanţo pe care le găsiți la supermarket.
Iată cât de simplu este să prepari bulionul pentru iarnă!
Atunci când alegeți roșiile, aveți grijă să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final mai bun. Se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari.
Se pun roșiile tăiate în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia, veți reuși să separați sucul și pulpa, necesare pentru această rețetă de bulion. În cazul în care nu aveți o astfel de mașină, roșiile se pun la fiert, iar după ce fierb, se pun într-o sită și se presează cu o lingură de lemn, până când obțineți pulpa și sucul, fără semințe sau pielițe.
Citeste si: VIDEO- Zacusca, mâncare preferată pentru români. Gospondină: Legumele, coapte pe grătar
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Folosiți astfel de vase, deoarece dacă fierbeți bulionul mai mult timp, va căpăta o culoare brună. Se fierbe bulionul, amestecând din când în când cu lingură de lemn, pentru a nu se prinde nimic de baza oalelor.
După ce a scăzut zeama semnificativ, se adaugă și sarea, precum și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte în prealabil.Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.
Citeste si: Când trebuie puse murăturile. Trucurile gospodinelor
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Pentru siguranță, puteți turna la final o peliculă fină de ulei, înainte de a pune capacul fiecărui borcan. Vă asigurați astfel că bulionul nu va fermenta peste iarnă.
Citeste si: Rețetă desert de cornulețe fragede cu smântână și unt