Creștere preț gigacalorie ultimii trei ani. Facturile au crescut semnificativ pentru fiecare român. Iată cât vor plăti bucureștenii pe gigacalorie în iarna 2022-2023!

Creștere preț gigacalorie ultimii trei ani.

Căldura, un lux în București. Cu cât a crescut prețul gigacaloriei în ultimii trei ani

[Sursa foto: PixaBay]

Cu cât a crescut prețul gigacaloriei în București, în ultimii trei ani

Gigacaloria, care anul trecut era 163 de lei, a crescut fără îndoială. Prețul acesteia a suferit modificări, astfel încât a ajuns chiar la 368 de lei.

  • 2022-2023: 350 lei
  • 2021-2022:143 lei
  • 2020-2021: 143,85 iarna și 163 de lei în restul anului.

Pe 1 aprilie 2022, prețul pe gigacalorie a devenit chiar și de două ori mai mare la apă caldă și încălzire față de anii anteriori. 

Pentru iarna 2022-2023 s-a stabilit un preț de 330 de lei pe gigacalorie, fără TVA, mai exact o gigacalorie va costa 350 de lei. Primăria Capitalei va plăti 510 lei pentru a se ajunge la prețul de 860 de lei.

Citește și: Cum se pregătesc românii de valul uriaș de scumpiri. „ Pot trăi cam 5 ani fără să mai cumpăr nimic”

Pentru căldura din anii următori au fost investiți 260 de milioane de euro. Primarul general, Nicușor Dan, a menționat că termoficarea este una din prioritățile actualei administrații, având în vedere că sistemul de termoficare este "una din problemele cele mai mari" pe care Bucureştiul le are. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Creștere preț gigacalorie ultimii trei ani.

Căldura, un lux în București. Cu cât a crescut prețul gigacaloriei în ultimii trei ani

[Sursa foto: PixaBay]

Ce soluții de încălzire au bucureștenii

Potrivit Termoenergetica București, „în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie 2022, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege”.

Potrivit Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, căldura va fi furnizată în apartamente atunci când afară se vor înregistra +10 grade Celsius sau mai puțin, timp de trei zile consecutive.

Citește și: Ce reguli trebuie să respecte românii pentru ca statul să le achite facturile

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20,00-6,00”, se arată în cuprinsul  actului normativ.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Potrivit specialiștilor, în această iarnă, o garsonieră în care plăteau 150 de lei în iarna anului trecut, vor plăti aproximativ 350 de lei pentru încălzire. Situația e mai dificilă într-un apartament cu două camere, unde costurile pot atinge 700 de lei.

Printre principalele soluții se numără: încălzitoare instante, calorifere electrice, boilere electrice.

Citește și: Mai multe blocuri din București vor rămâne fără căldură și apă caldă. Termoenergetica a anunțat lucrări în sectoarele 4, 5 și 6


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si