Conform calendarului oficial din Etiopia, o țară din nordul continentului african care a fost printre primele creștinizate de apostolii bisericii, ne aflăm în anul 2016, nu în 2024.

Citește și: Descoperirea care schimbă Biblia. Un nou papirus prezintă faptele miraculoase din copilăria lui Iisus

De asemenea, Anul Nou, sau Enkutatash, este sărbătorit în Etiopia în septembrie, când înflorește floarea Adey Abeba, originară în această țară, potrivit CNN.

Etiopienii vor sărbători sfârșitul anului curent și începutul lui 2017 în data de 11 septembrie. Întrebarea este: cum este posibil ca a doua țară ca populație din Africa să trăiască cu 7 ani și opt luni "în spatele” restului lumii?

Faptul este cu atât mai ciudat cu cât etiopienii trăiesc pe o planetă din ce în ce mai interconectată, în care este complicat să funcționezi într-o eră complet diferită.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Potrivit reportajului CNN, răspunsul se află în tradițiile care datează de secole, împreună cu un sentiment ferm al identității naționale.

Etipoia se pregătește să intre în anul 2017

Etipoia se pregătește să intre în anul 2017

[Sursa foto: Profimedia]

Cum a rămas Etiopia cu 7 ani în urma umanității 

Potrivit experților în istoria religiilor, Biserica Romană și-a ajustat calendarul în anul 500 d.Hr., în timp ce Biserica Ortodoxă Etiopiană a optat să rămână la datele antice.

Deși o mare parte din restul lumii a adoptat calendarul gregorian, Etiopia a insistat că datele străvechi sunt cele corecte și nu a operat nicio schimbare.

"Suntem unici în lume"

"Suntem unici”, spune Eshetu Getachew, CEO al Rotate Ethiopia Tours And Travel. "Nu am fost niciodată colonizați. Avem propriul nostru calendar. Avem propriul nostru alfabet. Avem propriile noastre tradiții culturale”, a explicat expertul în travelling.

Deși datează de cel puțin 1.500 de ani, calendarul etiopian are multe asemănări cu calendarul copt al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria, o biserică ortodoxă orientală cu sediul în Egipt.

Urmând un sistem solar-lunar, în care anul durează 13 luni, 12 dintre aceste luni au câte 30 de zile. Ultima lună este formată din doar cinci sau șase zile în timpul unui an bisect.

Călătorii care vizitează Etiopia sunt adesea uimiți să afle că s-au întors "înapoi în timp”, unii apelând la rețelele sociale pentru a-și exprima nedumerirea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si