Calendarul obligațiilor fiscale ianuarie 2023. Pe site-ul ANAF au apărut toate obligațiile fiscale pe care contribuabilii trebuie să le plătească și să depună formularele corespunzătoare în prima lună din 2023. 

Calendarul obligațiilor fiscale ianuarie 2023.

Calendarul obligațiilor fiscale pentru luna Ianuarie 2023. Când se depun cele mai multe formulare?

Calendarul obligațiilor fiscale în anul 2023

Calendarul obligațiilor fiscale din luna ianuarie a anului 2023 include termenele pentru mai multe declarații importante pentru firme, printre care: 

  • Depunerea declarațiilor:
    -010 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică - Formularul 010 >  sau
    -700 Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale - Formularul electronic 700, după caz.

Termenul este de 30 de zile de la data înființării/ data eliberării actului legal de funcționare/ data începerii activității/ data obținerii primului venit/ data dobândirii calității de angajator, în funcție de situație sau 15 zile de la data modificării ulterioare a datelor declarate inițial.

010- Se completează și se depune de către:
- persoanele juridice române;
- asocierile și alte entități fără personalitate juridică;
- deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, persoane juridice române;
- reprezentanții legali, desemnați potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, aprobată prin Legea nr. 184/2015, ai deținătorilor autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române.

Citește și: Cum să faci bani de acasă cu o investiție minimă

Luni, 9 ianuarie 2023

După caz, contribuabilii depun:

  • Formularul 010 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.
  • Formularul 013 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente.
  • Formularul 015 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care nu au sediu permanent în România
  • Formularul 016 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România
  • Formularul 020 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române şi străine care deţin cod numeric personal.
  • Formularul 030 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele fizice care nu deţin cod numeric personal.
  • Formularul 040 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru instituţiile publice.
  • Formularul 070 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.
  • Formularul 700 - Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale, precum şi pentru radierea înregistrării fiscale. 

Citește și: Cozi uriașe la taxe și impozite

Calendarul obligațiilor fiscale ianuarie 2023.

Calendarul obligațiilor fiscale pentru luna Ianuarie 2023. Când se depun cele mai multe formulare?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marți, 10 ianuarie 2023

  • 010 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică- Formularul 010
  • 020 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal- Formularul 020
  • 070 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere- Formularul 070 > sau
  • 700 Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale- Formularul electronic 700, după caz. 

Depun următoarele categorii:

 

  • Persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.
  • Persoanele impozabile, neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care au depăşit plafonul de scutire şi au obligaţia înregistrării în scopuri de TVA.

Citește și: Salariile din Europa vor crește puternic în 2023 pentru a face față scumpirilor

Tot marți, 10 ianuarie 2023 se depun și:

 

  • Depunerea notificării privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori
  • Formularul 010- Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.
  • Formularul 016- Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România
  • Formularul 020- Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române şi străine care deţin cod numeric personal.
  • Formularul 070- Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

 

 

  • Formularul 700- Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale, precum şi pentru radierea înregistrării fiscale.

 

Depun: Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

Lista completă poate fi consultată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Citește și: POS-ul devine obligatoriu în magazinele din România. Clienții vor putea plăti cu cardul în majoritatea locațiilor

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Calendarul obligațiilor fiscale ianuarie 2023.

Calendarul obligațiilor fiscale pentru luna Ianuarie 2023. Când se depun cele mai multe formulare?

[Sursa foto: PixaBay]

25 ianuarie, cea mai aglomerată zi la ANAF

Ziua de 25 ianuarie va fi cea mai aflomerată zi din ianuarie 2023 la ANAF pentru că este data la care se depun cele mai multe și importante formulare.

Este vorba despre: 010/016/020/070/700/100/112/208/224/300/301/307.

Ultima zi de depunere a declarațiilor și formularelor este marți, 31 ianuarie 2023.

Citește și: Nicio taxă plătită fără stat la coadă

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si