Susținătorii campaniei spun că aceasta va reduce vânzările de pe piața neagră și va stimula afacerile legale, potrivit Sky News. Canabisul recreațional este legal în California din 2016, iar achizițiile se fac prin intermediul farmaciilor, produsele fiind în general fumate în clădiri private sau în aer liber. Dar toate acestea s-ar putea schimba dacă guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, va adopta această lege. 

”Industria legală a canabisului crește într-un ritm foarte lent, în timp ce piața ilegală crește foarte rapid”

Matt Haney, membrul adunării din San Francisco care a scris proiectul de lege, spune că, dacă acesta va fi aprobat, va contribui la creșterea veniturilor fiscale prin reducerea vânzărilor ilegale. "Am văzut în locuri precum Amsterdam și în alte locuri din întreaga lume că oamenii doresc să consume canabis cu prietenii lor în mod social, în siguranță și legal", a declarat el.

Citește și: Europa trebuie să se pregătească pentru un val de fentanil. Advertismul dur făcut de Antony Blinken: "Ori este o problemă pe care o aveți, ori este o problemă pe care o veți avea"

Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

[Sursa foto: PixaBay]

"În momentul de față, li se interzice să facă acest lucru și aceasta este o oportunitate uriașă ratată pentru această industrie și pentru locuitorii statului nostru care doresc să construiască această cultură și să contribuie la turism”. Biroul domnului Haney a susținut că vânzările legale de canabis în California au ajuns la 4 miliarde de dolari (3,3 miliarde de lire sterline) în 2020, dar că vânzările de pe piața neagră au fost estimate la peste 8 miliarde de dolari (6,6 miliarde de lire sterline).

"În prezent, farmaciile nu pot vinde alimente, nu pot vinde băuturi nealcoolice", a adăugat dl Haney. ”Iar acest lucru, împreună cu o mulțime de alte reglementări și o mulțime de taxe, face foarte greu ca aceste mici întreprinderi legale și autorizate să aibă succes în statul nostru. Înseamnă că industria legală a canabisului crește într-un ritm foarte lent, în timp ce piața ilegală crește foarte rapid." 

"Problema este că oamenii văd acest lucru ca pe un nou lucru distractiv și recreativ, îl văd ca pe alcool"

La farmacia și salonul de canabis Artist Tree din West Hollywood ai putea fi iertat dacă ai crede că legea privind cafenelele cu canabis a fost deja adoptată. Oamenii stau la mese și mănâncă boluri imense de salată, în timp ce chelnerii se mișcă printre ei, servind cești de cafea și cocktailuri cu canabis. "Am fost nevoiți să evităm legea", spune Sky Fairman, managerul lounge-ului de la Artist Tree. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Și-a făcut plantație de cannabis în apartament. Tânărul de 26 de ani a fost arestat. Imaginile surprinse de DIICOT

Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

[Sursa foto: PixaBay]

"Toată mâncarea provine din afara localului, dar sunt încântat să văd că apar mai multe locuri ca acesta. Până acum, este încă tabu să fumezi oriunde în afara casei tale. Deci, să o faci într-un cadru deschis, unde ai ceva precum mâncarea alături, face ca acest lucru să fie un pic mai normalizat.

Am văzut oameni de la vârsta mea până la tatăl meu, care are 89 de ani, folosind canabis din diferite motive”. Industria canabisului valorează mai mult de 5 miliarde de lire sterline pe an în California, dar avocații Societății Americane de Cancer se opun ca oamenii să fumeze canabis în locuri publice. 

Autumn Ogden-Smith, director legislativ al American Cancer Society Cancer Action Network, îl îndeamnă pe guvernatorul Newsom să se opună prin veto la această lege. "Problema este că oamenii văd acest lucru ca pe un nou lucru distractiv și recreativ, îl văd ca pe alcool", spune doamna Ogden-Smith. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Pericolul drogurilor la festivalurile de muzică/ Bogdan Curelea:”România oferă apă, baloane și pliante, alte țări testează substanțele pentru siguranța participanților"

"Ei cred că este doar ceva inofensiv pe care putem merge să îl facem și nu are impact asupra nimănui altcuiva. Dar are un impact asupra altor persoane atunci când fumezi. Oamenii care lucrează în restaurant și care nu s-au alăturat neapărat pentru a fuma iarbă vor avea acum impactul fumatului pasiv."

În ciuda rezistenței, guvernatorul californian este așteptat de către persoanele familiarizate cu legea să aprobe acest proiect de lege în zilele următoare. Ea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si