Un nou scandal a luat amploare în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Preotul Calistrat Chifan, o figură cunoscută în Iași și în toată țara, este cercetat de poliție, după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie. Totul s-a petrecut în curtea unei biserici. Imaginile au devenit virale.

Citește și: VIDEO- Teodosie continuă să îndemne la pelerinaj, în ciuda legii

După scandalul sexual în care a fost implicat părintele Visarion Alexa, un nou scandal zguduie lumea bisericească. Este vorba despre Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași. El a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea bisericii.

Calistrat Chifan- în vizorul autorităților

În timp ce părintele o lovea pe femeie, mai mulți enoriași erau prezenți. Unul dintre oameni a filmat momentul în care slujitorul Domnului a devenit agresiv. IPJ Iași a transmis că incidentul a avut loc miercuri seară, iar două femei au depus deja plângere împotriva preotului, pe care îl acuză de agresiune, informează Libertatea.

Citește și: VIDEO- Cina cea de Taină, pictată cu femei. Pictorița: Eu sunt creștină și credincioasă!

Pe filmarea apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni, la finalul unei slujbe, în ceea ce pare a fi un conflict general.

La un moment dat, se vede cum părintele se apropie de o femeie pe la spate și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ. În tot acest timp, se aud puternic strigătele oamenilor prezenți.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Alături de preotul Calistrat, în imagini apar și alte două persoane îmbrăcate în straie preoțești, cel mai probabil călugări la aceeași mănăstire.

După acel moment, părintele Calistrat se întoarce cu fața spre cameră, iar pe fundal se aude vocea unei femei care îl trage la răspundere pentru faptele sale.

Cele două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, dar au plecat, revenind câteva ore mai târziu.

„S-au constatat doar escoriaţii la cot şi genunchi. Au refuzat continuarea investigațiilor medicale, au fost agresive verbal cu medicii şi asistenții şi neînțelegătoare faţă de suferinţa altor pacienți. Au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie şi pentru Medicină Legală”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Arhiepiscopia Iaşilor a demarat propriile verificări.

Citește și: Preotul infectat cu coronavirus a fost acuzat de pedofilie și homosexualitate! Calistrat Chifan a fost judecat de superiorii din Biserică, iar 6 ani i s-a interzis să oficieze slujbe religioase!

IPJ Iași a confirmat că cercetează cazul după ce două femei au depus plângere aseară împotriva preotului Calistrat.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum explică organizatorii SAGA decizia superstarului internațional, Nicki Minaj: "Ne depășește puterile"- radioimpuls.ro

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a oferit, de asemenea, un punct de vedere cu privire la incidentul petrecut miercuri seară, în curtea bisericii.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat, preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru Libertatea.

Părintele Calistrat Chifan s-a făcut cunoscut în pandemie când făcea afirmații controversate privind tratarea COVID-19. De asemenea, el este foarte popular în mediul online, unde are peste 800 de mii de urmăritori cărora le dă sfaturi.

Citește și: Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a fost surprins când lovește o femeie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si