Iată pictura care a stârnit un uragan revoltă după ce a fost adusă la o expoziție din București. Artista de peste Prut a reinterpretat „Cina cea de Taină” într-un mod ce înfurie biserica și pe mulți credincioși. În locul apostolilor și al lui Iisus Hristos sunt pictate 13 femei, fiecare cu o personalitate diferită.

Credincioșii se crucesc la vederea picturii cu Cina cea de Taină

„Mi se pare deplasat... decât cea firească.

Citeste si: A murit Ioasaf, fostul stareț al mânăstirii Cotmeana

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acolo e ceva sfânt. Nu se mai poate interpreta cum vrea fiecare. Iisus e Iisus și cu asta am zis tot!”, susțin credincioșii.
„Eu cred că un bărbat e Iisus Hristos, nu?”, susține un alt enoriaș.

Preot, despre Cina cea de Taină cu femei: Așa ne-a lăsat Dumnezeu!

„Să glumim, dar să nu batjocorim.... să renunțe la această glumă! Să păstrăm identitatea, așa ne-a lăsat Dumnezeu, așa trebuie să ne păstrăm!”, crede preotul

Citeste si: VIDEO- Episcopul Hușilor, infectat cu coronavirus. La începutul săptămânii, a intrat în contact cu peste o sută de credincioși

Nu toate lumea e împotriva operei de artă- de altfel extrem de apreciată de critici. Unii oameni nu văd nimic rău în pictură.

Unii credincioși n-au nimic împotriva picturii cu Cina cea de Taină

„Este corect cum a abordat...

femeile sunt mai discutabile?! Deci, sunteți de acord cu asta? Da. Unii au spus că ne batem joc de religie... nu, nu, nu, nicio problemă!”, spun unii oameni.

Citeste si: Când este sărbătoarea de Halloween în 2020. Petrecerile "horror", amenințate de COVID

Cea care a creat opera e Irina Greciuhina- o artistă basarabeană, născută în 1982. A studiat pictura la Academia de Arte din Chișinău, iar operele sale de artă sunt expuse în Italia, Spania și Franța și spune că niciodată nu s-a gândit să păteze religia.

Pictorița își cere iertare de la credincioși pentru Cina cea de Taină

“Aș vrea să îmi cer iertare față de credincioși, și eu sunt creștină și credincioasă, aș vrea să îmi cer iertare dacă cumva le-am lezat sentimentele”, a declarat Irina Greciuhina pentru Știrile Kanal D.
Vernisajul este deschis publicului și în această seară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si