Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca atat dusul de seara, cat si cel de dimineata au beneficii. Iata la ce concluzii au ajuns acestia!
Dusul de dimineata- este ideal atunci cand suntem intr-o perioada stresanta la munca sau sub presiunea de a fi creativi si inventivi. Dusul de dimineata poate incuraja creativitatea, te relaxeaza si in acelasi timp te si invioreaza. Imbunatateste circulatia, pulsul si elibereaza tensiunea.
"Dacă trebuie să rezolvi o problemă într-o manieră creativă şi te-ai tot frământat, dar nu ai putut veni cu o soluţie, atunci ar trebui să-ţi iei puţin gândul de la ea, în timp ce te relaxezi sub duş", spune Shelley Carson, lector de Psihologie la Harvard.
Dusul de seara- reduce tensiunea si stresul, reduce deasemenea si nivelul de cortizol. Asta inseamna ca este un mod excelent de relaxare dupa o zi incarcata si ii ajuta pe care care le este greu sa adoarma.
"Acea răcire rapidă a corpului după ce ieşi de la duş tinde să fie un inductor natural de somn. Deci este un mod frumos de a-ţi păcăli corpul că este momentul să meargă la culcare", spune Christopher Winter, doctor la Academia Americană de Medicină a Somnului
Pe de alta parte, dermatologii spun ca dusurile facute seara ajuta la mentinerea pielii curate, iar dusurile de dimineata sunt potrivite pentru oamenii cu tenul gras, scrie adevarul.ro.