Plata pensiilor este programată conform unui calendar stabilit de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), iar pensionarii care primesc banii prin intermediul cardurilor bancare se pot aștepta să primească sumele în prima parte a lunii.

Data când intră pensiile pe card în octombrie 2024

Pentru luna octombrie 2024, pensiile urmează să fie virate pe card între 9 și 12 octombrie, în funcție de banca la care este deschis contul.

De regulă, pensiile sunt virate între 9 și 11 ale lunii, însă pot exista mici variații în funcție de weekenduri. Cei care primesc pensiile la domiciliu, prin intermediul Poștei Române, pot aștepta livrarea între 1 și 15 octombrie, în funcție de ruta poștașilor din fiecare zonă.

Când intră pensiile pe card în octombrie 2024

Când intră pensiile pe card în octombrie 2024

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: La cât a ajuns pensia minimă în septembrie 2024. Anunț de la Casa de Pensii

De ce adeverințe au nevoie pensionarii care cer recalcularea pensiei

După primirea recalculării pensiilor, un număr tot mai mare de pensionari solicită o nouă recalculare întrucât există posibilitatea unor erori. Pentru a cere recalcularea pensiei, pensionarii trebuie să depună la Casa de Pensii o serie de documente și adeverințe.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Va fi înființat cel mai mic stat din lume. Se va afla la doar câteva sute de kilometri distanță de România- wowbiz.ro

Principalele adeverințe necesare pentru recalcularea pensiei sunt:

Adeverințe de venit: Pensionarii care au lucrat în condiții de muncă speciale sau în locuri de muncă diferite de cele menționate inițial în dosarul de pensie trebuie să prezinte adeverințe care să ateste aceste venituri.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2024. Când intră banii pe card în octombrie

Carnetul de muncă (în copie și original): Acesta este un document esențial pentru verificarea perioadelor lucrate și a contribuțiilor plătite.

Adeverințe care atestă stagii suplimentare de cotizare: Dacă au fost perioade în care pensionarul a avut alte surse de venit sau a lucrat suplimentar, este necesar să prezinte adeverințele corespunzătoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si