Deciziile de recalculare vor ajunge la pensionari începând cu finalul lunii mai 2024, dar mai ales pe perioada lunilor de vară, a declarat vineri Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Oficialul guvernamental a precizat și care sunt categoriile de români care nu vor primi majorări din septembrie.

Citește și: Concediul pentru creșterea copilului ar putea fi scurtat? Ministrul Muncii: "Opțiunea să fie a mamei, dacă rămâne cu copilul până la vârsta de doi ani sau dacă se întoarce mai devreme"

De când sosesc deciziile de recalculare a pensiei 

Peste 3 milioane de pensionari vor beneficia de majorări ale pensiei începând cu 1 septembrie 2024, promit guvernanții români.

Deciziile cu pensiile recalculate vor fi distribuie de la finalul lunii mai 2024, arată ministrul Muncii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Estimările noastre cu privire la calendar sunt că acestea vor începe efectiv să ajungă la pensionari începând cu finalul lunii mai, cu precădere preponderent în lunile iunie-august, astfel încât va fi înainte de luna septembrie, când românii își vor primi pensiile recalculate și când peste 3 milioane de români vor beneficia de pensii mai mari", a declarat Simona Bucura-Oprescu la Antena 3.

Potrivit ministrului, din septembrie încolo, pensionari mai pot duce documente suplimentare pentru perioada de acord global, al 13-lea salariu, sporuri nepermanente, astfel încât niciunul dintre beneficiari, dacă are documente suplimentare pentru perioada de

dinainte de 2001, să nu-și piardă niciun drept. 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunț pentru pesnionari

[Sursa foto: Facebook / Simona Bucura Oprescu ]

Veste proastă pentru pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a arătat și care sunt categoriile de români care nu vor primi majorări din septembrie.

Citește și: Când intră pensiile în luna aprilie. Ministrul Muncii vine cu precizări după anunțul privind greva poștașilor

"Pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare, care nu au contribuit o perioadă mai lungă, care sunt pensionați după o perioadă mai scurtă de contribuție este clar că nu vor avea aceleași recompense ca cei care au muncit mai mult", a declarat Simona Bucura Oprescu.

Veste proastă pentru pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare

Veste proastă pentru pensionarii care nu au stagii lungi de cotizare

[Sursa foto: Pexels]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si