Close sidebar
Close sidebar

Salvamontiştii încearcă, de peste o oră şi jumătate, să salveze un Cane Corso din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ

Salvamontiştii din Alba intervin, luni, de peste o oră şi jumătate, să salveze un Cane Corso din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ. Animalul, extrem de agresiv şi agitat, riscă să cadă în gol. Pentru a-l recupera, salvatorii montani încearcă să-l coboare în siguranţă pe proprietarul animalului.

Georgiana Balaban,

Un Cane Corso a fost salvat din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ.

[Sursa foto: News.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE- „Acţiunea pentru recuperarea câinelui s-a finalizat cu succes. Salvatorii montani au reuşit să-l coboare în siguranţă, iar acum este liniştit, cooperant şi proprietarul acestuia este fericit. Aşa după cum se vede in fotografiile făcute după încheierea misiunii, câinele si salvatorii chiar s-au şi împrietenit...mai de la distanţă şi fără mişcări bruşte”, au transmis salvamontiștii din Alba.

Citește și: Un grup de copii, alături de antrenorul lor, blocat în stațiunea montană Muntele Mic. Jandarmii au intervenit pentru a-i ajuta pe elevi

„Acţiune de salvare atipică şi riscantă derulată de salvatorii montani din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Alba”, anunţă, luni, Salvamont România.

Citește și: Risc de avalanșă în Munții Bucegi și Carpații Meridionali. Care sunt sfaturile salvamontiștilor

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Sursa citată a precizat că, luni, salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui câine din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ.

Ce au anunțat autoritățile

„Un cetăţean a relatat faptul că a ieşit de dimineaţă să-şi plimbe câinii şi a sesizat lipsa unuia dintre ei.

Ulterior, a auzit lătratul acestuia undeva pe stâncile de pe versantul din partea dreaptă a văii, constatând că nu are posibilitatea de a urca pentru a identifica locul în care se află şi să-şi coboare câinele blocat”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia explică faptul că stâncile sunt acoperite cu zăpadă şi iarbă îngheţată, existând pericolul alunecării.

„Salvatorii montani au escaladat peretele stâncos până în vecinătatea câinelui, însă încercările acestora de a-l asigura şi coborî sunt împiedicate de faptul că acest câine, care face parte din rasa Cane Corso, este de talie mare, speriat, agitat şi

agresiv. Spaţiul de pe stâncile pe care se află animalul este foarte îngust, peretele este abrupt şi sunt şanse ca acesta să cadă dacă se zbate sau încearcă să fugă de salvatori”, au mai precizat salvatorii montani.

Citește și: Iarnă neobișnuită în România. Ce spune prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Aceştia au explicat că, de mai mult de o oră şi jumătate, echipele de intervenţie se străduiesc să se apropie de patruped, însă acesta se manifestă agresiv şi îi latră.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Acum se amenajează o regrupare din care proprietarul câinelui să fie lansat până la acesta pentru a-l putea lega, eventual să-i pună şi o botniţă pentru a facilita accesul salvatorilor montani la câine”, au mai precizat salvamontiştii.

Citește și: S-a înregistrat un număr record de accidente pe pârtiile din Poiana Brașov. „Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat în stare excelentă”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI