Close sidebar
Close sidebar

Carantină națională timp de o lună! Țara din Europa care se închide din cauza noii tulpini britanice

O țară din Europa, aflată la doi pași de România, se închide din nou timp de o lună! Motivul: numărul mare de infectări cu noua tulpină SARS-COV-2.

Razvan Ilie,

Șefa guvernului eston Kaja Kallas, anunțul care a surprins pe toată lumea [Sursa foto: Facebook / Kaja Kallas]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Estonia va intra în carantină timp de o lună pentru a combate propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19, a anunţat luni seara şefa guvernului eston Kaja Kallas.

" Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării", a afirmat premierul Kallas într-o declaraţie televizată.

Citeste si: Țara care își plătește cetățenii să respecte regulile anti-COVID. Situația e disperată. Cât e "bonusul de carantină"

Ce restricții intră în vigoare în carantină

Şcolile vor trece aproape complet la învăţământul la distanţă, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor esenţiale.

Activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise de asemenea, în conformitate cu noile reguli care vor intra în vigoare începând de joi.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Citeste si: "Noile tulpini cresc presiunea pe sistemul medical". Ce spune Raed Arafat despre un "lockdown total" în România

Premierul din Estonia: "totul se face cu scopul ruperii lanţului de infectare"

Potrivit şefei guvernului estonian, această variantă a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate.

"Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare", a adăugat ea, precizând că noile restricţii sunt legate de propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19.

Estonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Din 23 februarie, în această ţară baltică au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri zilnic.

Ca răspuns la creşterea numărului de contaminări, guvernul de la Tallin a înăsprit restricţiile, de mai mult timp relaxate faţă de ţările vecine, Lituania şi Letonia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI