Pragul psihologic de 6 lei pe litru de carburant a fost depasit la multe statii de carburanti din tara.

Andreea Radu: Romania este campioan? European? La scumpiri. Un litru de carburant cost? la noi mai mult decat in Austria, Spania sau Luxemburg Asa se face ca, doar in ultimele 5 luni, pretul unui plin de benzina sau motorina a ajuns sa se scumpeasca cu pana la 70 de lei.

Jumatate din pretul platit pe carburanti reprezinta doar taxe impuse de stat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a ajuns să arate actrița Amanda Bynes. Fanii sunt șocați și spun că este de nerecunoscut: „Ceva este foarte greșit la Hollywood”- antena3.ro

Radu Soviani, tax: Cauza este una singura, scumpirea administrative a  carburantilor prin introducerea supraacizei. Supraaciza a fost introdusa peste noapte!

Asa se face ca pretul carburantilor la pompa a crescut ametitor de la o luna la alta. Prea mult, spun romanii,  pentru puterea lor de cumparare. Oamenii nu se mai incumeta de mult sa faca plinul la masina. Pun doar cat sa le ajunga o zi sau doua.

Faceti des plinul la masina? Nu am mai facut de 5 ani! De 5 ani? Da, mergem pe 30-40 de lei, pai ne permitem plinuri?

Cand e ultima data cand ati facut plinul? Plinul nu stiu daca l-am facut vreodata!

Radu Soviani: Toate aceste scumpiri ale carburantilor, motorina, benzina se transmit in scumpiri generalizate ale preturilor. Costurile de transport sunt incluse in orice produs.

Specialistii nu exclud posibilitatea ca litrul de carburant sa se apropie de pragul de 7 lei. Cresterea pretului carburantilor antreneaza scumpiri in lant pentru ca toate marfurile au nevoie de transport.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si